Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш: група "Центр" лягає в ліжко з президентом, а прокидається - з опозицією

Вівторок, 11 травня 2004, 19:55
Координатор парламентської більшості Степан Гавриш заявляє про те, що більшість зберігає свою чисельність у 239 народних депутатів і жоден представник депутатської групи "Центр" не заявляв про свій вихід з більшості.

Про це Гавриш заявив в інтерв'ю журналістам за підсумками засідання конституційної комісії Верховної Ради у вівторок в Києві.

"Ніхто з представників групи "Центр" не написав такої заяви. Це означає, що більшість зберегла свою чисельність у 239 народних депутатів. І тому я заявляю, що юридично, регламентно парламентська більшість існує", – підкреслив Гавриш, зазначивши, що політична криза в парламентській більшості послужила кроком до "розширеного діалогу, в тому числі і з представниками групи "Центр".

У той же час, на думку координатора більшості, політичний проект депутатської групи "Центр" "на цей момент виглядає досить неперспективно, оскільки основні політичні сили визначилися зі своїми політичними позиціями".

"Тому бути в нейтралітеті і довго його зберігати їм не вдасться, – підкреслив Гавриш, додавши: – Вважаю, що цей нейтралітет закінчиться на користь парламентської більшості, і діалог у нас буде позитивним".

У той же час він визнав, що в перші дні існування депутатської групи "Центр" і під час голосування по ситуації з виборами в Мукачевому ця група "продемонструвала свою схильність до радикальної частини парламенту, до опозиції".

"Це викликало шок у всіх нас. Ми були стурбовані, оскільки не можна лягати спати у відданості президенту держави, а прокидатися в ліжку з опозицією", – заявив Гавриш.

Як повідомлялося, депутатську групу "Центр", в яку увійшли 16 депутатів, було створено у Верховній Раді в останній декаді квітня. У групі немає керівника, її уповноважені представляти всі депутати – Олександр Омельченко, Тарас Чорновіл, Сергій Кіроянц, Станіслав Косінов, Віктор Тополов, Василь Бартків, Василь Гаврилюк, Володимир Шкляр, Сергій Бондарчук, Сергій Бичков, Валентин Савицький, Віктор Бойко, Орест Климпуш, Олексій Козаченко, Михайло Добкін, Сергій Касьянов.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування