Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат Писарчук із СДПУ(о) побив перукаря? Чи це перукар погрожував Писарчуку Суркісом?

Середа, 12 травня 2004, 13:16
Народний депутат України із фракції СДПУ(о) Петро Писарчук разом з охоронцями жорстоко побив водія, котрий вчасно не поступився дорогою його "Мерседесу".

Про це повідомляє "Львівська газета".

Як повідомив у коментарі "Львівській газеті" сам постраждалий, перукар Арам Караков, 5 травня близько 20.00 на вузькій вулиці Кирила і Мефодія у Львові він побачив автомобіль "Мерседес", що їхав назустріч. За словами Каракова, зрозумівши, що не зможе розминутися із зустрічним автомобілем, він дав задній хід і зіткнувся з бампером автомобіля, що знаходився позаду. Далі його автомобіль потроху покотився та вперся в бордюр, перегородивши таким чином дорогу.

За словами Каракова, в цей час під’їхав і зупинився "Мерседес", з якого "вийшов молодий, кремезний юнак у цивільному одязі і почав вимагати в мене документи". Після відмови Каракова пред'явити документи зав'язалася перепалка зі здорованем та ще одним його колегою.

В цей час з "Мерседеса", як розповів "Львівській газеті" Караков, "вийшов поважний чоловік, у костюмі та в затемнених окулярах," і попростував до його автомобіля.

Як пояснив газеті Караков, під час словесної перепалки з машини не виходив, "оскільки… після нещодавньої аварії дверцята машини з його боку не відчинялися, і він змушений був виходити через пасажирське місце".

"У цей час поважний чоловік вихопив мою руку і почав тягнути до себе, ніби витягуючи з машини, й одночасно бив мене по голові..." – розповів Караков.

Приклад шефа, за його словами, перейняли й охоронці. Один із них заскочив на заднє сидіння машини, почав бити Каракова по потилиці, а інший бив, сівши у машину поряд з Караковим. За словами потерпілого, опісля вони витягли його з машини і почали копати ногами.

"Коли я закричав, старший чоловік дав сигнал – і мене перестали бити, закинули на заднє сидіння мого автомобіля і майже непритомного відвезли в Галицький РВ на вулиці Мартовича..." – продовжує Караков. При цьому, за свідченням потерпілого, у нього забрали документи та мобільний телефон.

Побитого перукаря відвезли в міліцію, де, за його словами, йому взагалі не приділяли уваги, а лише "тому поважному чоловікові, який бив".

"Пізніше мене повідомили, що то Петро Писарчук, але це мені нічого не говорило, – розповів Караков. – Лише згодом сказали, що це народний депутат".

Зі слів Каракова, перед тим, як його заводили в райвідділ, Писарчук сказав йому: "На Україні потрібно виконувати закони України..."

Потім Каракова помістили в камеру, а наступного ранку сказали писати пояснювальну. Але коли він втратив свідомість, працівник міліції викликав карету швидкої допомоги, і Каракова госпіталізували.

В лікарні він перебуває й досі. "Увагу мені в лікарні взагалі приділяють мінімальну... Колють лише анальгін і знеболювальні", – розповідає Караков, але разом з тим додає, що про швидку виписку теж не говорять.

Лікар Каракова Григорій Цуцик від коментарів "Львівській газеті" відмовився.

З іншого боку, сам Писарчук у коментарі "Львівській газеті" пояснив, що "охоронці, які його супроводжують, – це працівники "Беркуту", які завжди поруч і яких він "змушений терпіти" вже 4 роки". (У 2000 році на депутата було вчинено замах, після якого він не розлучається з охоронцями.)

За словами нардепа, Арам Караков порушив правила дорожнього руху, а опісля, коли до нього культурно звернулися з пропозицією забрати машину, почав їх ображати.

"Арам брутально лаявся, казав, що подзвонить Суркісу, й уступити дорогу не хотів, – розповів Писарчук. – Тоді я вийшов і сказав, що я – народний депутат, але це не вплинуло на нього, і він продовжував лаятися".

Згодом, за словами Писарчука, перукареві запропонували сісти на заднє сидіння машини, щоб відвезти його в райвідділ міліції як затриманого. "Він не погодився і почав чинити опір, тому охоронцям нічого не залишалось, як силою витягти його з машини і посадити на заднє сидіння", – продовжує Писарчук.

За його словами, Каракова "відвезли… в міліцію і там залишили".

"Згодом мені телефонували від його імені люди, які просили зам’яти справу, але я тримаюся осторонь неї, оскільки це мене не стосується. Він не мене образив, а працівників міліції, яких потрібно поважати", – поділився інформацією з "Львівською газетою" Писарчук.

Газеті вдалося також з’ясувати, що прокуратура Галицького району проти Арама Каракова відкрила кримінальну справу – його звинувачують у нападі на народного депутата.

Разом з тим, дізнатися будь-які подробиці перебігу справи не вдалося, оскільки, як повідомив "Львівській газеті" в. о. прокурора Галицької прокуратури міста Львова Ігор Сворень, наразі триває слідство, тож коментар можна буде отримати хіба через тиждень.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування