Ющенко йде з Балогою до Кучми домагатися відставок

Середа, 12 травня 2004, 14:13
Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко в середу має намір зустрітися з президентом Леонідом Кучмою і спробувати наполягти на тому, щоб глава держави прийняв рішення, рекомендовані парламентською постановою по "мукачівських подіях".

"Я буду його схиляти, щоб він у розвиток рішення парламенту зробив відповідне рішення на президентському рівні", – заявив Ющенко, відзначивши, що сам він прийнятою постановою в парламенті задоволений.

На зустріч із президентом Ющенко має намір піти з Віктором Балогою і в ході зустрічі також обговорити, у тому числі, питання по Мукачевому. Однак, "якщо ініціатива буде підняти інші питання, я думаю, ми і їх розглянемо", – заявив Ющенко.

На його думку, прийнята Верховною Радою постанова є своєрідною "маленькою перемогою".

Так народні депутати, на його думку, вийшли на досягнення "мінімальних цілей": відправити у відставку главу облдержадміністрації і начальника УМВС Закарпатської області, доручити генпрокурору розглянути питання про протест за рішенням сесії мукачівської міськради й опротестувати рішення тервиборчкому за підсумками виборів.

"Цього досить, щоб далі продовжувати процес, і вже коли в залі Верховної Ради з'являться матеріали роботи прокуратури, тоді можна буде ставити планку вище, включаючи адміністрацію президента, міністра, а також про відповідальність самого уряду", – вважає лідер "Наший України".

Сам Балога рішення рекомендувати президентові звільнити з займаної посади главу Закарпатської обласної держадміністрації назвав "гарним компромісом".

"Рішення по кадрових питаннях у Закарпатській області – це гарний початок і гарний компроміс для депутатів", – сказав він в інтерв'ю журналістам, коментуючи обговорення в парламенті питання про події в Мукачевому.

Балога також повідомив журналістів про кількаразові погрози на його адресу і на адресу членів його родини. Депутат відзначив, що звертався неодноразово в СБУ з проханням забезпечити суспільний порядок біля місць проживання народних депутатів, і, зокрема, його будинку.

На думку Балоги, інформація, яку надали представники правоохоронних органів у середу в парламенті, не збігається з реальною ситуацією в Мукачевому і не відповідає дійсності.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:


ВЕРХОВНА РАДА ВИМАГАЄ КАДРОВИХ ЧИСТОК НА БАНКОВІЙ ЗА ПОДІЇ В МУКАЧЕВОМУ

Шуфрич запитав у СБУ, чи правда, що СДПУ(о) – це фашисти?

Матвієнко: фальсифікацію виборів у Мукачевому організував і координував Медведчук

БІЛОКОНЬ НЕ ПРИЙШОВ У ПАРЛАМЕНТ, ЙОГО ЗАСТУПНИКА НАЗВАЛИ "КЛОУНОМ"

ГЕНПРОКУРАТУРА ВВАЖАЄ ПРОТОКОЛИ "НАШОЇ УКРАЇНИ" ФАЛЬШИВИМИ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...