Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) не вірить, що програли, бо їх захистить Кучма

Середа, 12 травня 2004, 14:34
Член фракції СДПУ(о) Ігор Шурма називає "політичним рішенням" постанову за підсумками заслуховування інформації про "мукачівські події".

Про це він заявив журналістам у середу, відзначивши, що "сьогодні усе переведено в політичну площину".

На думку депутата, потрібно дочекатися остаточного рішення правоохоронних органів по подіях у Мукачевому на виборах мера.

Відповідаючи на питання журналістів, Шурма сказав, що не вважає програшем для своєї політичної сили прийняту постанову, у якій парламент рекомендує звільнити главу Закарпатської облдержадміністрації Івана Різака. "Який це програш?" – спитав Шурма.

За його словами, парламент прийняв своє рішення, але остаточне рішення – за президентом. "Це Леоніда Даниловича потрібно запитати, як він прислухається до цих рекомендацій", – підкреслив Шурма.

На його думку, прийнятий документ – це політичне рішення, і депутати, голосуючи за нього, "піддалися емоціям".

Крім того, Шурма висловив подив присутністю в сесійній залі під час розгляду питання про "мукачівські події" представників посольства США.

Коментуючи розгляд парламентом питання про Мукачеве, член фракції СДПУ(о) Нестор Шуфрич підкреслив, що "на об'єктивність не можна навіть натякати".

Шуфрич вважає, що в парламенті всі стали свідками зведення рахунків окремих народних депутатів із главою Закарпатської облдержадміністрації.

На думку обох депутатів, оцінка, що давалася подіям у Мукачевому, мала "провокативний характер".

А позафракційний депутат Олександр Волков відзначає, що постанова Верховної Ради з пропозицією звільнити главу Закарпатської обладміністрації Івана Різака носить рекомендаційний характер.

У середу в інтерв'ю агентству Волков підкреслив: "Постанова є внутрішнім документом Верховної Ради". Він вважає, що "для президента це рекомендація і не більше".

Відповідаючи на питання про те, чи може президент України Леонід Кучма звільнити Різака з посади глави Закарпатської обладміністрації, депутат висловив переконання, що таке рішення не буде прийнято. "Президент ніколи не йшов на момент ультиматуму", – сказав Волков.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Ющенко йде з Балогою до Кучми домагатися відставок

ВЕРХОВНА РАДА ВИМАГАЄ КАДРОВИХ ЧИСТОК НА БАНКОВІЙ ЗА ПОДІЇ В МУКАЧЕВОМУ

Шуфрич запитав у СБУ, чи правда, що СДПУ(о) - це фашисти?

Матвієнко: фальсифікацію виборів у Мукачевому організував і координував Медведчук

БІЛОКОНЬ НЕ ПРИЙШОВ У ПАРЛАМЕНТ, ЙОГО ЗАСТУПНИКА НАЗВАЛИ "КЛОУНОМ"

ГЕНПРОКУРАТУРА ВВАЖАЄ ПРОТОКОЛИ "НАШОЇ УКРАЇНИ" ФАЛЬШИВИМИ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування