Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Полтавщині думають, що Янукович узяв Герман до себе за руйнування "Свободи"?

Середа, 12 травня 2004, 15:19
Янукович запропонував колишньому керівникові київського офісу радіо "Свобода" посаду свого прес-секретаря не спонтанно, а у нагороду за створення проблем радіостанції.

Таке припущення висловлюють у своїй заяві, надрукованій у "Львівській газеті", представники медіа-об'єднань Полтавщини.

"Вона не могла не розуміти, що таке її рішення сильно вдарить по іміджу радіо, та ще й у такий складний час, коли не без вказівки з Банкової було викинуто очолювану нею "Свободу" з FM-ефіру", - йдеться у заяві.

Разом з тим, вважають заявники, "є підстави вважати, що прем’єрова пропозиція Ганні Герман (нібито після інтерв’ю з ним) не настільки спонтанна, якою її намагаються подати, а своєрідний бонус за "хорошу" роботу".

На таку думку авторів заяви наштовхує аналіз діяльності Анни Герман-Стеців на посаді керівника київського бюро радіо "Свобода".

"Герман, керуючи київським офісом "Свободи", майже два роки цілеспрямовано руйнувала радіо, проводячи власну редакційну та кадрову політику, нав’язуючи свою думку празькому офісу Української служби, яка довіряла їй", – сказано в заяві.

"Із приходом Герман у Києві почалися незрозумілі кадрові "чистки", "перекроювання" програмної сітки, культивували невиправдану байдужість і жорсткість до простих громадян (та й до колег-журналістів), власне, зник особливий дух радіо "Свобода", притаманний йому впродовж існування київського офісу", – сказано в заяві.

"Коли "Свободу" витиснули з мережі "Довіри" й вона шукала партнерів у регіонах для виходу в ефір, Герман із незрозумілих причин відхиляла деякі пропозиції від місцевих FM-станцій, які погоджувалися транслювати", – додають підписанти заяви.

Одним із найшкідливіших вчинків колишнього керівника київського бюро радіостанції автори заяви вважають те, що "невдовзі після свого приходу Герман, по суті, знищила мережу регіональних кореспондентів радіо "Свобода" (звісно, під рефрен про "поліпшення та підвищення"), формування якої стало результатом копіткої багаторічної праці всього колективу".

Як зазначають автори, "особливо улюблена слухацьким загалом в областях передача "Україна регіональна" втратила популярність, бо географію сюжетів звузили до Львова та Криму (через відсутність інших)".

До того ж, зауважується у заяві, Герман передусім "вибракувала" саме таких регіональних кореспондентів, які найбільше дошкуляли владі своєю публіцистикою та безкомпромісністю", серед яких, зокрема, одесит Ігор Столяров, полтавка Людмила Кучеренко, дніпропетровець Геннадій Сахаров.

Їм, згідно з заявою, вона торік повідомила про призупинення співпраці зі "Свободою", "посилаючись на те, що "гроші США пішли на Ірак".

І разом з тим, невдовзі на сайті радіо "Свобода" вивісили оголошення про набір регіональних кореспондентів, обурюються автори заяви. "Хоча нікого так і не взяли. Тепер-то зрозуміло, що й не збиралися брати", – додають вони.

Причому "вина" Людмили Кучеренко, як з’ясувалося, полягала в тому, що на неї надійшла скарга, зміст якої "зводився до того, що громадська організація "Полтавський медіа-клуб", який Людмила очолює, виграє... гранти".

Якщо керівництво Української служби й справді хоче повернути колишній авторитет "Свободи", то, на думку авторів заяви, воно "зокрема, повинно знайти можливість відновити мережу регіональних кореспондентів, які своїми сюжетами збагачували всю палітру передач улюбленого політичного радіо українців".

Заяву підписали Ігор Черчатий, головний редактор газети "Полтавська думка" (Полтава); Тамара Просяник, головний редактор газети "Інформаційний бюлетень" (Кременчук); Василь Коряк, редактор газети "Кривда Лубенщини" (Лубни); Анатолій Банний, редактор газети "Приватна справа" (Полтава); Олег Гаврильченко, головний редактор газети "Хлібороб" (Лубни); Тарас Токар, редактор газети "Власний дім" (Полтава); Володимир Безчасний, голова Лубенського медіа-клубу; Микола Ситников, голова незалежної профспілки "Солідарність" ВАТ "Полтавський автоагрегатний завод".


Читайте також:

КЕРІВНИК РАДІО "СВОБОДА" СТАЛА ПРЕС-СЕКРЕТАРЕМ ЯНУКОВИЧА

Герман пішла до Януковича через фінансову скруту?

Янукович запросив Герман на роботу після інтерв'ю, щоб "птах-свобода" з'явився в нього

Герман винна у знищенні мережі кореспондентів радіо "Свобода"?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
18:57
Samsung планує додати в One UI 6.1.1 функцію ШІ-відео
18:53
Держсекретар США пригрозив Китаю новими санкціями в разі підтримки війни Росії
Усі новини...