Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конгрес США обговорить майбутнє України та інтереси Америки

Середа, 12 травня 2004, 17:08
У Конгресі Сполучених Штатів Америки у четвер відбудуться слухання на тему України під заголовком "Майбутнє України та інтереси Америки".

Про це в інтерв'ю радіо "Свобода" повідомила член Ради із зовнішньої політики США у Вашингтоні Надя Дюк.

Вона зазначила, що під час слухань виступатиме колишній посол Стівен Пайфер, який представлятиме Держдепартамент, а також у якості свідків сама Дюк і доктор Андерс Ослунд.

На запитання, про що йтиметься під час слухань, Дюк зазначила: "Я погоджуюся з багатьма людьми тут, які кажуть, що вибори, які відбудуться в жовтні 2004 року, мабуть, можуть змінити курс України в майбутньому: або звернення на схід (то є небажаним, як на мою особисту думку), або звернення на захід".

"Але вибори – то не є все. Ми сподіваємося, що постійний процес щодо демократії буде продовжуватися в Україні", – додала вона.

На запитання, чи можливі санкції проти України, якщо вона не проведе демократичні вибори, Дюк сказала: "Такі думки й пропозиції, щоб накладати санкції, бувають час від часу. Якраз тепер, наприклад, деякі санкції прийшли з приводу невиконання в Сербії деяких домовленостей, що були до того часу".

"А щодо України, то я думаю, що це ще далі буде тема, це не є закінчена справа", – додала вона.

Дюк також прокоментувала майбутній візит в Україну Збіґнєва Бжезинського. На запитання, чого варто очікувати від цього візиту, член Ради із зовнішньої політики США зазначила, що "Збігнев Бжезинський взагалі не є чужим Україні, він є одним з тих провідних політиків, який уже давно говорив про те, що незалежна Україна є ключовою частиною нової Європи".

"Між іншим, Збігнев Бжезинський тепер не є в американському уряді, так що я думаю, що тепер від нього можна очікувати глибшої аналітики, трохи грізніших поглядів. Я думаю, що він як ніхто інший розуміє важливість того, що відбувається в Україні", – зауважила Дюк.

Читайте також:

ПІНЧУК ВЕЗЕ БЖЕЗИНСЬКОГО ДО КИЄВА

СЕНАТ США ЗБИРАЄТЬСЯ ЗАЯВИТИ ВСЕ, ЩО ДУМАЄ ПРО ВИБОРИ В УКРАЇНІ



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування