ВАСИЛЬЄВ ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ ОПРОТЕСТОВУВАТИ РЕЗУЛЬТАТИ ВИБОРІВ У МУКАЧЕВОМУ

Середа, 12 травня 2004, 18:53
Генпрокуратура України не буде вносити протест на рішення Мукачівського тервиборчкому, оскільки вважає це незаконним, заявив у середу генеральний прокурор країни Геннадій Васильєв.

"Кому протест? Тервиборчком не працює, його не існує, та й коли це прокуратура втручалася в діяльність тервиборчкому?" – сказав генпрокурор.

За його словами, у Верховній Раді нема правового підходу в проблемі, "там панує політика, а вимога порушити кримінальну справу за фактом фальсифікації – це пряме втручання в діяльність правоохоронних органів, і з цього приводу є рішення Конституційного суду".

Говорячи про терміни завершення розслідування в справі про правопорушення в ході виборів мера Мукачевого, Васильєв заявив, що до 1 червня поточного року це зробити неможливо, тому що результати експертиз документів будуть представлені в червні. "Що стосується розслідування – ми будемо його проводити", – сказав генпрокурор.

За його словами, до цього моменту в Генпрокуратуру не подані всі оригінали протоколів дільничних комісій". Васильєв підкреслив, що так і не одержав протоколи від депутата Анатолія Матвієнка.

"Ми викликаємо депутатів на допити, вони – не йдуть. Нам що, проводити слідство у Верховній Раді?" – відзначив генпрокурор. За його інформацією, у Генпрокуратурі зараз знаходяться протоколи 15 дільничних комісій, 8 з яких передав депутат Іван Іванчо ("Наша Україна").

На допитах з'ясувалося, що 17 керівників комісій говорять, що дані в протоколах не відповідають дійсності, підкреслив генпрокурор. Разом з тим Васильєв відзначив, що про остаточні висновки говорити рано.

"Прокуратура не може робити висновки. Ми можемо дати інформацію, а рішення буде приймати суд", – сказав генпрокурор, підкресливши, що на незаконні рішення Генпрокуратура не піде, а якщо депутатам щось не подобатися в підході прокуратури до розслідування мукачівських подій, то нехай порушують питання про відставку генпрокурора.

Васильєв нагадав також, що сьогодні по справах, що розслідуються по цих подіях, працюють 36 співробітників МВС, прокуратури і СБУ. Допитано 685 свідків, проводяться необхідні експертизи й інші заходи.

Інтерфакс-Україна


Читайте також:

ВЕРХОВНА РАДА ВИМАГАЄ КАДРОВИХ ЧИСТОК НА БАНКОВІЙ ЗА ПОДІЇ В МУКАЧЕВОМУ

Шуфрич запитав у СБУ, чи правда, що СДПУ(о) - це фашисти?

Матвієнко: фальсифікацію виборів у Мукачевому організував і координував Медведчук

БІЛОКОНЬ НЕ ПРИЙШОВ У ПАРЛАМЕНТ, ЙОГО ЗАСТУПНИКА НАЗВАЛИ "КЛОУНОМ"

ГЕНПРОКУРАТУРА ВВАЖАЄ ПРОТОКОЛИ "НАШОЇ УКРАЇНИ" ФАЛЬШИВИМИ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...