Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЩОБ ВРЯТУВАТИ БІЛЬШІСТЬ ВІД СМЕРТІ, ЇЇ ПРОСТО ПЕРЕЙМЕНУЮТЬ?

Середа, 12 травня 2004, 20:38
Координатор парламентської більшості Степан Гавриш не виключає зміни назви парламентської більшості, однак підкреслює, що її не буде розформовано.

В інтерв'ю журналістам у середу в Києві по закінченні засідання консультаційної наради більшості Гавриш підкреслив, що парламентська більшість – "це депутатське об'єднання", і у випадку виходу з нього депутатів групи "Центр" рішення про розпуск більшості ухвалюватися не прийдеться, а, скоріше за все, доведеться коригувати назву об'єднання.

"Але це депутатське об'єднання залишиться, оскільки на нього спирається уряд", – сказав він.

Гавриш назвав кризу більшості природною, підкресливши, що вона є результатом трьох процесів - позиціонування політичних сил щодо президентських виборів і висування своїх кандидатів, їхні ставлення до проведення політичної реформи і протистояння політичних еліт, "які змагаються за крісло політичного лідера нації".

Він відзначив, що учасники засідання не давали оцінок ситуації, що склалася, і не приймали рішення про проведення засідання депутатів більшості, додавши, що це питання вирішиться до кінця нинішнього тижня, і в цей же період відбудеться наступне засідання консультативної наради. Гавриш також додав, що лідер фракції НДП Валерій Пустовойтенко заявив про намір його політичної сили брати активну участь у роботі більшості.

Він додав, що за допомогою консультацій учасники більшості хочуть визначити "сценарій дій на цей час і домовитися про програму діяльності на наступний період до завершення президентських виборів".

Гавриш сказав, що учасники засідання "абсолютно спокійно оцінили кризу, що існує".

Він також відзначив, що парламентська більшість "сьогодні має всі можливості" для впливу на законодавчий процес і політику, підкресливши в той же час, що "ситуація ускладнюється" у зв'язку зі створенням депутатської групи "Центр" і голосуванням фракції НДП за постанову про мукачівські події, що не підтримувалася більшістю.

За словами Гавриша, рішення по виходу з кризи більшості на засіданні в середу не пропонувалося. "Ситуація вимагає глибоких серйозних консультацій", – підкреслив він.

Відповідаючи на питання журналістів, чи буде існувати парламентська більшість, якщо депутати з групи "Центр" напишуть заяву про вихід з неї, Гавриш сказав: "Відніміть від 239 (кількість депутатів більшості)". (У групу "Центр" входить 18 депутатів, номінальна більшість у парламенті – 226 депутатів).

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Чорновіл каже, що "Центр" може приєднатися до більшості

Гавриш: група "Центр" лягає в ліжко з президентом, а прокидається – з опозицією

Кінах і Пустовойтенко вирішили об'єднатися. ПППУ і НДП стануть однією фракцією?



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування