Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФЕРХОЙГЕН ЗАЛИШИВ УКРАЇНІ ШАНС ПОТРАПИТИ ДО ЄС?

Четвер, 13 травня 2004, 10:17
Європейський союз готує для кожної сусідньої країни індивідуальний план дій, який обумовлюватиме подальшу співпрацю.

Про це в середу в Брюсселі повідомив комісар ЄС з питань розширення Гюнтер Ферхойген, представляючи стратегічний документ щодо сусідів розширеного Євросоюзу, повідомляє "Німецька хвиля".

Нові плани дій передбачатимуть, що Євросоюз і його сусіди обопільно поважають права людини, верховенство права тощо. Про членський квиток у Євросоюзі мова не йде.

"І Україна, і президент Кучма, з яким я особисто говорив, добре усвідомлюють, що ми не виносимо на порядок денний питання про вступ до Євросоюзу", – сказав Ферхойген.

Водночас Ферхойген відмовився визначати остаточні кордони ЄС. Він зауважив, що саме від України залежить, як далеко вона просунеться на шляху до Європи.

За пропозиціями Єврокомісії, з 2007 року сусіди ЄС мають отримати додаткове фінансування на прикордонну співпрацю з регіонами Євросоюзу. У найближчі кілька років Єврокомісія планує виділити країнам-сусідкам більше 250 мільйонів євро. Окрім України, Росії, Білорусі, Молдови і країн Середземномор'я, Брюссель має намір внести у коло сусідів також Грузію, Вірменію і Азербайджан.

Читайте також:

Комісар ЄС Ферхойген не бачить Україну в Євросоюзі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування