Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЧОТИРИ КРАЇНИ ЄС ХОЧУТЬ, ЩОБ УКРАЇНА ТАКОЖ ВСТУПИЛА ДО ЄВРОСОЮЗУ

Четвер, 13 травня 2004, 10:25
Прем'єр-міністри Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини, які утворюють так звану "Вишеградську четвірку", підтримують надання Україні перспективи членства в ЄС.

Про це ідеться у статті в польському виданні "Газета Виборча". У четвер там вміщено статтю "Вишеградська група підтримує прийняття до Євросоюзу України".

У матеріалі йдеться про те, що прем'єр-міністри країн – членів Вишеградської четвірки, які вже зараз репрезентують чотири країни – членів ЄС, ухвалили, що попри новонабуте членство Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини у Євросоюзі, Вишеградська четвірка й надалі існуватиме.

Водночас на зустрічі прем'єрів у чеському замку Кромежіш, що неподалік від міста Брно, було зазначено, що коли члени четвірки уже набули членства у НАТО та Євросоюзі, наступною метою чотирьох країн є подальше розширення ЄС.

У матеріалі наводяться слова чеського прем'єра Владіміра Шпідли: "Ми хочемо започаткувати інтенсивну співпрацю з Україною, Білоруссю і західними Балканами".

Далі "Газета Виборча" повідомляє, що у щойно оприлюдненому європейською комісією проекті подальшого розширення ЄС нічого не йдеться про перспективу залучення до Європейського Союзу України.

Натомість прем'єри Вишеградської четвірки висловилися саме за надання Україні перспективи набуття членства у Євросоюзі, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Прем'єр-міністри Вишеградської четвірки вирішили надіслати у цьому зв'язку сигнал Україні – "Все у ваших руках".

Читайте також:

ФЕРХОЙГЕН ЗАЛИШИВ УКРАЇНІ ШАНС ПОТРАПИТИ ДО ЄС?

Комісар ЄС Фергойген не бачить Україну в Євросоюзі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...