Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Литвина під натиском комуністів не витримали нерви

Четвер, 13 травня 2004, 11:21
Спікер парламенту Володимир Литвин закрив ранкове засідання Верховної Ради через перешкоди у його проведенні, створені фракцією Компартії.

Відразу після відкриття ранкового засідання депутати КПУ і СПУ вимагали переголосування постанови про включення до порядку денного постанови про відкликання українських військових із Іраку.

Литвин спочатку відмовлявся, аргументуючи це тим, що напередодні це рішення уже не пройшло. Після цього він попросив дати пояснення голову комітету з питань регламенту Валентина Матвеєва (фракція КПУ).

Той пояснив, що питання має бути розглянуто, якщо цього вимагають депутати, чим, у свою чергу, здивував Литвина. "То ми будемо кожне ранкове засідання починати з цього питання?!.." – запитав спікер.

Однак і голосування у четвер за було нерезультативним. За включення питання про відкликання військових із Іраку проголосувало 160 народних депутатів: 40 із фракції "Наша Україна", один – із "Регіони України", 59 комуністів, 20 із Соцпартії, 17 депутатів БЮТ.

Після чого фракції КПУ і СПУ попросили перерву для узгодження позицій. По закінченні перерви комуністи і соціалісти стали вимагати переголосування цього питання у закритому режимі. Вони оточили трибуну і стіл президії, а Литвин кілька разів звернувся до них: "Не тисніть на мене!"

"В зв'язку із неможливістю продовжувати роботу ранкове засідання оголошується закритим", – заявив Литвин і залишив місце спікера.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування