ДЕПУТАТ КОНГРЕСУ РАДИ ЄВРОПИ СПРОСТУВАВ ТЕМНИК МЕДВЕДЧУКА

Четвер, 13 травня 2004, 11:27
Представник Конгресу регіональних та місцевих влад Ради Європи підтверджує, що Конгрес ухвалив під час засідання 4 травня в Парижі звіт про вибори в Мукачевому, де пропонується визнати результати виборів недійсними та призначити повторні вибори.

Про це заявив Інституту масової інформації член Конгресу регіональних та місцевих влад Ради Європи Георгі Бергу, коментуючи "спростування" декількох українських ЗМІ щодо прийняття такого рішення.

"Українські мас-медіа деформують очевидну правду", – наголосив Георгі Бергу.

"4 травня Бюро Конгресу ухвалило звіт про вибори в Мукачевому. Цей звіт став відкритим офіційним документом, що представляє позицію Конгресу", – зазначив він.

У таких випадках, за словами Бергу, не потрібні ані голосування, ані жодні інші дискусії про "позитивний досвід України".

Процедура Конгресу завершується ухваленням звіту, і не потрібні ніякі нові дебати під час сесії Конгресу в травні, додав він.

Бергу зазначив, що звіт Конгресу, який більше не є проектом, а є саме ухваленим документом, скерований до Парламентської Асамблеї Ради Європи, до Комітету Міністрів РЄ та до представників української влади.

"Вони відтепер мають визначитись, які подальші дії запланувати відповідно до рекомендацій Конгресу. Ще не визначено, чи ПАРЄ обговорюватиме цей звіт у червні", – додав він.

Як відомо, минулого тижня ряд ЗМІ, підконтрольних главі президентської адміністрації Віктору Медведчуку, оприлюднив заяву міського голови Дніпропетровська, члена делегації України в Конгресі регіональної й місцевої влади Ради Європи Івана Куличенка, який заявив, що "насправді такого рішення на засіданні бюро прийнято не було".

****

Читайте також:

РАДА ЄВРОПИ ВИМАГАЄ АНУЛЮВАТИ ВИБОРИ В МУКАЧЕВОМУ

ЄВРОСОЮЗУ ТЕЖ НЕ СПОДОБАЛОСЯ, ЩО ВІДБУВАЛОСЯ ПІД ЧАС ВИБОРІВ У МУКАЧЕВОМУ

ГЕНСЕК РАДИ ЄВРОПИ ЗАКЛИКАЄ НЕ ПОВТОРЮВАТИ МУКАЧЕВОГО НА ВИБОРАХ ПРЕЗИДЕНТА

Міжнародні спостерігачі можуть підтвердити, що в Мукачевому переміг Балога, а не Нусер

США не потрібна "відмазка", що в Мукачевому були винні обидві сили

США НЕ ВИЗНАЛИ ПЕРЕМОГУ СДПУ(о) В МУКАЧЕВОМУ І ВИМАГАЮТЬ БІЛЬШЕ ТАКОГО НЕ ПОВТОРЮВАТИ

Оригінал тексту звіту Конгресу читайте тут


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування