Гельсінська комісія: Вибори - реальний шанс України повернутися на шлях демократії

Четвер, 13 травня 2004, 11:39
Гельсінська комісія США оприлюднила резолюцію з метою сприяти демократичним, прозорим, чесним президентським виборам, що мають відбутися в Україні.

У резолюції зазначено: "Цілком зрозуміло, що невеличка група надто зацікавлена в тому, щоб зберегти старий стан справ. Українська влада мусить радикально покращити атмосферу виборів, якщо ще є надія, що ці вибори відповідатимуть стандартам ОБСЄ.

Питання в тому, чи переважить егоїзм (представників української влади – ІМІ) інтереси народу України, чи ні", – різко заявив про свою позицію голова комісії Крістофер Сміт.

"Ставка на наступних виборах висока не тільки щодо результату, але і як головного показника розвитку української демократії", – підкреслив він.

"Україна стоїть на роздоріжжі, вибори в Мукачевому викликали стурбованість світової громадськості, усі чекають, як проходитимуть вибори президента", – додав Сміт.

"Останніми роками розбудова демократії зазнала перепон. Вибори є реальним шансом для України повернутися на шлях, на якому дотримуються принципів демократії, прав людини та правових норм", – підкреслив голова Гельсінської комісії у заяві.

"Гельсінська комісія наглядала та сприяла розвитку прав людини, законності та демократії на Україні та продовжує виступати прихильником розбудови України як незалежної, демократичної та орієнтованої на ринкову економку держави. Я був непохитним прихильником прав людини та демократії в Україні, та я ціную внесок незалежної Україні у безпеку та стабільність в Європі", – зауважив Сміт.

Інститут масової інформації


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування