Громада: Васильєв хоче засадити Лазаренка, бо той його колись звільнив

Четвер, 13 травня 2004, 12:40
Представники партії "Громада" вважають заяви генпрокурора Васильєва про можливість перегляду обвинувачень, скасованих суддею Мартіном Дженкінсом щодо Лазаренка, "популістським кроком, спрямованим на порятунок іміджу каральної системи влади".

Про це йдеться у заяві президії політради політичної партії "Всеукраїнське об‘єднання "Громада", поширеній у четвер у ЗМІ.

Керівництво "Громади" зазначає, що "чудово усвідомлюючи безперспективність подальшого політичного переслідування нашого лідера", генпрокурор Васильєв вдався "до нав‘язування громадськості думки про те, що згадане рішення американської Феміди начебто ще нічого не означає й воно обов‘язково буде оскаржене обвинуваченням у порядку апеляції".

Заяву Васильєва "Громада" розцінює як "суто популістський крок, спрямований на порятунок іміджу каральної системи влади", і звертає увагу громадськості на "цілковиту неадекватність дій генпрокуратури".

"Адже пан Васильєв як досвідчений юрист мав би знати, що навіть за українським, далеко недемократичним законодавством жодна з сторін не має права подавати апеляцію на рішення суду до винесення ним вироку, не говорячи вже про суди цивілізованого світу", – говориться в заяві.

"Громада" пов'язує таку поведінку Васильєва з його "особистими мотивами".

"Саме в період прем‘єрства Лазаренка, у липні 1996 року, Геннадія Васильєва було усунуто з поста прокурора Донецької області. І після цієї відставки у регіоні було протягом короткого терміну припинено свавілля криміналітету й наведено порядок у вугільній галузі, на той період найкриміналізованішій", – зазначається в заяві партії.

"Різко засуджуючи намагання Генеральної прокуратури України й надалі спекулювати іменем лідера "Громади", у тому числі заради виправдання протиправних дій чинної влади у Донецьку, Сумах, Ромнах, Мукачевому, Львові, Тернополі", президія політради партії ВО "Громада" заявляє про "цілковиту безпідставність натяків генерального прокурора України на ревізію рішення суду Північного округу штату Каліфорнія (США) від 7 травня 2004 року".

"Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури України офіційного вибачення перед представниками партії "Громада" й усіма громадянами нашої держави, котрі зазнали незаконних репресій з боку правоохоронних органів у зв‘язку з розслідуванням тих епізодів обвинувачення нашого лідера, котрі були відкинуті американським судом", – говориться в заяві партії.

"Громада" зазначає, що на даний час у її розпорядженні є заяви й звернення 210 членів партії, які постраждали "за свою опозиційну діяльність й підтримку Павла Лазаренка". 18 членів партії "змушені були покинути Україну й просити політичного притулку у демократичних державах".

"У разі нехтування даною вимогою Президія Політради партії ВО "Громада" обов‘язково апелюватиме до вітчизняних та міжнародних судових інстанцій", – зазначається у заяві.

Читайте також:

Васильєв сподівається, що Борщ боротиметься, щоб засадити Лазаренка у в'язницю

З Лазаренко знято половину обвинувачень, у тому числі стосовно Тимошенко. Тепер йому загрожує менше 5 років в'язниці

У справі Лазаренка допитали його масажиста*/archive/2004/may/8/ru/archive/2004/may/11/news/24.shtml

"Громада" обіцяє, що Лазаренко незабаром повернеться, щоб перемогти режим Кучми

Адвокат Лазаренко: Лазаренко винен Кучмі не 50 мільйонів доларів, а "копняк під зад"

Читайте також усю хронологію процесу над Лазаренком в США


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування