Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПППУ та НДП можуть висунути власного єдиного кандидата в президенти

Четвер, 13 травня 2004, 13:57
Один із керівників ПППУ, народний депутат України Микола Оніщук не виключає можливості висунення єдиного кандидата у президенти від його партії та НДП.

Про це повідомляє УНІАН.

Зокрема, в інтерв'ю журналістам Оніщук нагадав про підписану в середу угоду між двома політичними силами. Він сказав, що на п'ятницю заплановано політраду ПППУ, де буде ухвалюватися рішення про створення цими двома партіями єдиної фракції у парламенті (за словами депутата від НДП Олега Зарубінського, аналогічна рада НДП відбудеться у четвер).

Оніщук вважає дуже вірогідним утворення єдиної фракції. Він не знає, яка буде назва цієї фракції, але думає, що в ній мають бути представлені назви обох партій. Він також підкреслив, що це має бути нова фракція, а не входження чи приєднання до вже наявної фракції.

Оніщук підкреслив, що було б логічним, якби після утворення єдиної фракції була реалізована можливість висунення єдиного кандидата. В той же час він зазначив, що це мають бути рішення з'їздів.

Він нагадав, що політрада ПППУ рекомендувала з'їзду партії висунути єдиного кандидата, виходячи з того, що "вона має лідера національного рівня" (ПППУ очолює екс-прем'єр-міністр, голова УСПП, голова Федерації роботодавців України Анатолій Кінах).

Оніщук підкреслив, що це лише рекомендувальне рішення для з'їзду, який відбудеться через півтора місяці.

При цьому він висловив переконання, що незалежно від того, скільки кандидатів від більшості піде на вибори, у другому турі всі сили, що входять до більшості, підтримають найбільш рейтингового кандидата з числа більшості. На його думку, на висунення єдиного кандидата також впливатимуть процеси об'єднання партій, які обов'язково матимуть місце в Україні.

Крім того, Оніщук в ході інтерв'ю сказав, що не поділяє точки зору про існування кризи у більшості. На його думку, іде просто її переформування: "Я далекий від того, щоб драматизувати ситуацію", – сказав він, додавши, що переконаний у дієвості парламентсько-урядової коаліції.

Читайте також:

Кінах і Пустовойтенко вирішили об'єднатися. ПППУ й НДП стануть однією фракцією?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...