Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович сказав Бжезинському, що може перемогти, а той нагадав про чесні вибори

П'ятниця, 14 травня 2004, 12:10
Американський політолог Збігнєв Бжезинський не виключає перспективи вступу України в Європейський Союз, однак зазначає, що ставлення до країни в Європі залежатиме тільки від неї самої.

Про це радник Центру стратегічних і міжнародних досліджень Бжезинський заявив на зустрічі з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем в п'ятницю у Києві, повідомила журналістам прес-секретар прем'єра Ганна Герман.

За її словами, Бжезинський цікавився, чи не призведе інтеграція України в Єдиний економічний простір з Росією, Білорусією і Казахстаном до спізнення в процесі інтеграції в ЄС.

На це Янукович відповів: "ЄС не розуміє Україну і не сприймає її сигналів".

У свою чергу, Бжезинський зазначив, що ще 5 років тому в Європі казали, що країни Прибалтики ніколи не будуть в ЄС, а 10 років тому така ж думка існувала стосовно Польщі.

"Свідомість іде за реальністю. Тільки від України залежатиме, як до неї будуть ставитися з боку ЄС", – підкреслив він.

У ході зустрічі Янукович і Бжезинський обговорили також ситуацію з нафтопроводом "Одеса-Броди". "Все готове, справа тільки в нафті", – зазначив прем'єр.

Крім того, сторони приділили велику увагу питанню проведення президентських виборів в Україні.

На запитання Бжезинського, наскільки в Україні будуть забезпечені прозорі і чесні вибори, Янукович заявив, що в країні немає людини, більш ніж він зацікавленої в прозорості й демократичності майбутніх виборів, повідомила Герман.

Прем'єр також заявив, що сили, до яких він належить, "можуть перемогти в чесних виборах", сказала прес-секретар.

У свою чергу, Бжезинський зазначив, що для нього особисто не мають значення результати виборів, головне – щоб вони були чесними.

У інтерв'ю журналістам після зустрічі Бжезинський повідомив, що в ході зустрічі з прем'єром обговорювалися також "питання спільних інтересів США і Європи, і, зокрема, України в конструктивному політичному розв'язанні кризи, яка продовжується в Іраку", а також проблеми і перспективи України в інтеграції як у ЄС, так і в НАТО.

"Це була дуже конструктивна і дружня розмова", – сказав Бжезинський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...