Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Собор" на підтримку "Української правди" пікетуватиме суд. СПУ віддасть техніку

П'ятниця, 14 травня 2004, 12:46
Українська республіканська партія "Собор" закликала "всіх небайдужих" пікетувати 27 травня приміщення Печерського районного суду, щоб висловити свою солідарність з інтернет-виданням "Українська Правда".

Про це йдеться у заяві УРП "Собор", переданій у п'ятницю, яка є реакцією на повідомлення про позов до суду Самбур та Воротніка, пов’язаних із СДПУ(о), проти "Української правди".

"УРП "Собор" висловлює цілковиту солідарність з колективом інтернет-видання "Українська Правда" і готова надати всі наявні в розпорядженні партії можливості для захисту як "Української Правди", так і інших незалежних видань", – йдеться у заяві.

"Українська республіканська партія "Собор" висловлює велику тривогу з того приводу, що владний режим розпочав наступ на останній осередок свободи слова в Україні – інтернет-видання", – йдеться у документі.

"Інструментом політичного замовлення виступили пов’язані з СДПУ(о) журналісти Самбур та Воротнік, які не лише зажадали від інтернет-часопису великих сум за компенсацію начебто завданих моральних збитків, але й висунули безпрецедентну досудову вимогу про накладання арешту на кошти і майно інтернет-часопису", – сказано в заяві "Собору".

В той же час прес-служба СПУ висловлює рішучий протест проти спроби розправи над опозиційним інтернет-виданням "Українська правда". "Ми солідарні з позицією редакції "УП" і готові всіляко відстоювати конституційне право знакового в українській політиці журналістського колективу на свободу слова", – йдеться у заяві.

Редакція газети "Грані-плюс" також готова в будь-який момент надати свою техніку та приміщення для забезпечення безперебійного виходу "Української Правди".

Читайте також:

Кризові менеджери Медведчука оголосили війну "Українській правді"

Порошенко: позов проти "Української правди" – підтвердження "попрання" свободи слова в Україні


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: