Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ закликає СПУ виконати обіцянку про єдиного кандидата, бо Тимошенко виправдали в США

П'ятниця, 14 травня 2004, 13:53
Справи Юлії Тимошенко" більше не існує", і є всі підстави для підписання угоди про створення демократичної коаліції на виборах президента України і висунення єдиного кандидата від демократичних сил.

Про це заявив у п'ятницю з трибуни парламенту з парламентської трибуни народний депутат України Олександр Турчинов.

Він зазначив, що один з народних депутатів (йдеться про члена фракції СПУ Миколу Рудьковського, який заявляв про можливість підписання такої угоди лише в разі, якщо Тимошенко дасть свідчення в американському суді у "справі Лазаренка" і повернеться в Україну "без наручників") "дозволив собі поставити провокаційні умови нашому блоку щодо формування єдиних коаліційних демократичних сил".

За його словами, йшлося про реабілітацію Тимошенко американським судом.
Турчинов зазначив, що навіть цю "провокаційну, шантажистську умову виконано".

За його словами, тепер залишається чекати, що ті, хто зробили таку заяву (соціалісти), виконають свої зобов'язання і підпишуть угоду про формування єдиної демократичної коаліції та підтримку єдиного кандидата від опозиції на президентських виборах.

За словами депутата, президент України Леонід Кучма та його оточення, а також телеканали, які розповсюджували неправдиву інформацію про
Тимошенко, мають "просити вибачення за репресії і знущання над невинними людьми".

Він зазначив, що переслідування Тимошенко та її близьких із суто політичних мотивів призвело до того, що деякі з них в тюрмі "стали інвалідами". Як заявив Турчинов, ті, хто це робив, "не мають совісті", а в Україні на телебаченні немає свободи слова.

В інтерв'ю УНІАН народний депутат Рудьковський сказав, що американський суддя (Мартін Дженкінс, який у суді Каліфорнії веде розгляд "справи Лазаренка"), як стверджував Турчинов, зняв підозри з Тимошенко, тому "вже немає ніяких підстав для Юлії Володимирівни не виступити на суді на боці свідків Павла Івановича (Лазаренка) про невинність свого колишнього патрона – керівника партії ("Громада")".

Відповідаючи на запитання, яке відношення свідчення Тимошенко у суді в США мають переговори між БЮТ і СПУ, Рудьковський зауважив: "Взагалі це необхідно робити (виступити свідками у США) не на моє прохання, а на офіційне наполегливе запрошення Міністерства юстиції США". "Якщо ми говоримо про відкритість, законність, демократичність, необхідно на такі моменти реагувати", – додав він.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування