КУЧМА І АП НЕ ЗБИРАЮТЬСЯ ВИКОНУВАТИ ПОСТАНОВУ ПО МУКАЧЕВОМУ?

П'ятниця, 14 травня 2004, 14:13
Президент України Леонід Кучма та його адміністрація розглядають постанову Верховної Ради щодо подій навколо виборів міського голови Мукачевого як одну з форм тиску на слідство.

Про це заявив заступник глави адміністрації президента України, керівник Головного аналітичного управління АП Василь Базів сьогодні на брифінгу.

За його словами, "це рішення (постанова) ніяких юридичних наслідків не несе", а "носить декларативний, рекомендаційний характер. Це не є рішенням законодавчого органу, яке слід виконувати".

Як сказав Базів, "тиск на президента – шлях неперспективний".

За його словами, у Мукачевому відбувалась "боротьба політичних сил, а не боротьба політичних сил і влади". Базів підкреслив, що "до технології виборів мера в Мукачевому адміністрація президента жодного відношення не має і мати не може".

Як повідомлялося раніше, 12 травня Верховна Рада прийняла постанову, якою рекомендує президенту Кучмі і міністру внутрішніх справ Миколі Білоконю звільнити губернатора Закарпатської області Івана Різака і керівників правоохоронних органів цього регіону.

Також у постанові міститься звернення до глави держави з проханням дати належну політичну і правову оцінку дестабілізуючим діям окремих посадових осіб адміністрації президента України.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування