Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пустовойтенко або Кінах висунуть єдиного кандидата… в пику Януковичу

П'ятниця, 14 травня 2004, 20:01
Народно-демократична партія і Партія промисловців і підприємців мають намір створити альтернативну коаліцію для висування кандидата на президентських виборах.

Як заявив в інтерв'ю журналістам народний депутат, представник нової фракції НДП-ПППУ Микола Оніщук, така коаліція буде альтернативою "політичному процесу, що розвивається навколо фігури нинішнього прем'єр-міністра України Віктора Януковича".

Партії мають намір підписати окремий документ про створення широкої суспільно-політичної коаліції, мета якої – участь у президентській кампанії, сказав він, додавши, що на сьогоднішній день відпрацьовуються "підходи, на підставі яких може бути створена така коаліція".

За словами Оніщука, рішення про те, хто буде балотуватися на президентських виборах від об'єднання, вирішать з'їзди двох партій.

"Сьогодні не вчасно говорити про те, чи буде висуватися єдиний кандидат. Для нас це не є самим головним, оскільки офіційний термін висування кандидатів у президенти – майже через 1,5 місяця. Партії більше піклуються про організаційну роботу фракції і визначення тих основних задач і пріоритетів, що має вирішувати фракція", – сказав депутат.

Крім того, Оніщук не виключає також можливості об'єднання двох партій і створення на їхній базі нової політичної сили, що візьме участь у парламентських виборах 2006 року.

Він пояснив, що об'єднання НДП і ПППУ в одну парламентську фракцію засновано на широкому співробітництві. Фракція в парламенті, за словами депутата, буде відстоювати "загальні демократичні цінності і більш послідовно відстоювати інтереси української держави через розвиток українського законодавства".

На питання журналістів, чи збирається об'єднана фракція виходити з більшості, Оніщук повідомив, що в практичному плані це питання у порядку денному не стоїть і під час переговорів щодо підписання міжпартійної угоди про створення фракції "ця тема не обговорювалася".

До нової фракції увійшли 17 народних депутатів, з них 14 представників НДП і 3 представники ПППУ. "Ми очікуємо, що протягом наступного тижня кількість депутатів, що входять до фракції, буде збільшено", – сказав Оніщук, заявивши про реальний резерв у 5 чоловік.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування