Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА, ВІТАЮЧИ З ДНЕМ ЄВРОПИ, НЕ ЗГАДУЄ ПРО ЄВРОІНТЕГРАЦІЮ

Субота, 15 травня 2004, 13:47
Президент Леонід Кучма у зверненні з нагоди Дня Європи обіцяє, що Україна буде рухатися європейським шляхом, однак жодним словом не згадує про інтеграцію до євроструктур.

"Україна твердо налаштована рухатися європейським, реформаторським шляхом. Ми будемо послідовними у продовженні ринкових перетворень, зміцненні засад демократії, забезпеченні високих життєвих стандартів", - сказав Кучма.

Він сказав, що курс, яким рухається Україна, відповідає "найглибшим прагненням українського народу, який завжди усвідомлював свою історичну належність до сім'ї європейських націй".

Кучма підкреслив, що Україна "не мислить себе поза Європою".

"Україна є і залишатиметься європейською державою - повноправною та невід'ємною частиною спільної європейської родини", - наголосив він.

Кучма пригадав, що Україна "упродовж багатьох століть була невід'ємною частиною європейської цивілізації", а Київська держава "посідала впливове місце серед тогочасних країн Європи". "Підтримувати зв'язки з нею мали за честь провідні сили світу", - сказав він.

Зараз, за словами Кучми, "Україна повертається до Європи". "Ми заново відкриваємо для себе багатство традицій європейських народів. Відтепер однією з них стає для нас і святкування Дня Європи", - сказав він.

Говорячи про розширення ЄС 1 травня, він сказав, що запорукою розбудови добросусідських відносин між Україною та Євросоюзом "стане не лише новий спільний кордон, а й спільні історія та культура, традиції, загальнолюдські цінності, а також міцні економічні зв'язки".

Як відомо, напередодні Дня Європи подав у відставку перший заступник міністра закордонних справ з євроінтеграції Олександр Чалий.

Читайте також:

Чалий: в України на довгий період немає шансів євроінтеграції

КУЧМА ЗВІЛЬНИВ ЧАЛОГО, ЯКИЙ ВІДПОВІДАВ ЗА ЄВРОІНТЕГРАЦІЮ В МЗС

ЧАЛИЙ: УКРАЇНА ЗАЗНАЛА ФІАСКО, ІНТЕГРУЮЧИСЬ В ЄС ЗА МОДЕЛЛЮ ПОЛЬЩІ

Чалий: послання Кучми "Європейський вибір" і ЄЕП виключають одне одного

АЗАРОВ: УКРАЇНА СКОРИГУВАЛА КУРС ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ

Кучма порівняв Україну з бичком і звинуватив Тоні Блера у її ігноруванні


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування