У Дніпропетровську зірвали форум освітян. Щоб не піарити "Нашу Україну"?

Субота, 15 травня 2004, 15:22
15 травня у Дніпропетровську в приміщенні Будинку профспілок було зірвано проведення міжрегіонального освітянського форуму "Освіта й наука – стратегічний резерв України".

Як повідомляє прес-служба "Нашої України", незважаючи на те, що питання оренди приміщення було вирішене місяць тому, 14 травня о 20.20 правління обласної ради профспілок ухвалило рішення про відмову в наданні приміщення під освітянський форум, мотивуючи його тим, що проходить виборча кампанія, а профспілки прагнуть залишатися поза політикою.

На цей захід з’їхались понад 450 освітян з 6 областей України – Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської та Полтавської, зазначає прес-служба.

Наразі запланований форум проходить у вигляді мітингу на ґанку Дніпропетровського Будинку профспілок.

Як наголосив керівник регіонального штабу Блоку "Наша Україна" Олександр Чукмасов, питання проведення освітянського форуму обговорювалося, зокрема, під час круглого столу з партіями за участі губернатора Яцуби та інших представників місцевої влади, які гарантували, що будуть сприяти проведенню заходу.

Учасники форуму-мітингу, який пройшов на ганку Будинку профспілок, говорили про проблеми галузі під гаслами "Донецьким освітянам соромно за дніпропетровську владу!", "Кучма! Руки геть від освіти!", "Вчителів вигнали на вулиці!". На мітингу виступили народні депутати Іван Васюник, Петро Порошенко, В’ячеслав Коваль. Форум-мітинг ухвалив звернення до вчителів, науковців та української інтелігенції.

Після проведення заходу, його учасники, прагнучи продемонструвати свій протест щодо дій влади, вирушили до приміщення ОДА. До освітян вийшов перший заступник В’ячеслав Сивоконь. Від зауважив, що влада не була проінформована про захід, і акцентував увагу на тому, що сьогоднішня проблема вуличного заходу лежить у площині виключно організаторів та власників приміщення, тобто профспілок.

Під час форуму-мітингу було видно прапори Партії Регіонів, СДПУ(о), НДП, "Нашої України".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News