Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин задоволений виникненням в парламенті групи "Центр"

Субота, 15 травня 2004, 16:40
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає створення групи "Центр", важливою умовою для структурування і плідної роботи, в тому числі, пошуку компромісних політичних рішень.

Таку думку Литвин висловив у суботу під час робочої поїздки до міста Лозова Харківської області, передає прес-служба Верховної Ради.

На його думку, група "Центр" на противагу політичним силам, що займають радикальні позиції, повинна сприяти саме цьому.

В то й же час, відповідаючи на питання, чи має він яке-небудь відношення до створення цієї групи, спікер підкреслив, що якщо є ініціатива народних депутатів, то ніякого відношення голові Верховної Ради до цього мати не потрібно.

"Для мене головне, щоб парламент був структурований, щоб було з ким погоджувати позиції і приймати зважені рішення", - сказав він.

Відповідаючи на питання про причини кризи в парламентській більшості, Литвин підкреслив, що його менше цікавить більшість, а цікавлять фракції, групи і кожен народний депутат "для того, щоб кожен народний депутат не втратився в морі голосів, щоб фракції погоджували свої позиції і працювали на загальний результат".

"А буде більшість чи ні - це вже просто формальності", - підкреслив голова парламенту.

Крім того спікер нагадав, що в чинній Конституції ніде не зазначено, що повинна бути створена більшість. В Основному законі записано, що в Україні діє вищий законодавчий орган, що приймає закони і забезпечує контроль за їх реалізацією.

Литвина в поїздці по Харківській області супроводжують 15 народних депутатів - представників цієї області, що входять у групу "Центр", передає Інтерфакс-Україна.

Читайте також:

ДЕПУТАТИ "ЦЕНТРУ" ВИРІШИЛИ ВИЙТИ З БІЛЬШОСТІ?/archive/2004/may/13/news/14.shtml}

Гавриш: група "Центр" лягає в ліжко з президентом, а прокидається - з опозицією

Литвин вражений, що групу Центр створили під нього

Ющенко вважає, що фракція "Центр" буде опозицією

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування