КІНАХ КАЖЕ, ЩО ЇХ ЗМУШУВАЛИ ВИСУВАТИ ЯНУКОВИЧА В ПРЕЗИДЕНТИ

Субота, 15 травня 2004, 20:07
При визначенні Віктора Януковича єдиним кандидатом від влади на політичні сили більшості здійснювався тиск.

Про це сказав у ефірі "5 каналу" Анатолій Кінах, лідер Партії промисловців і підприємців, яка входить до парламентсько-урядової коаліції.

"Тиск був здійснений. І ми можем ще раз підкреслити, що та більшість в парламенті, яка формується методами тиску, шантажу, перерозподілу посад, економічного впливу – вона не має перспективи", - сказав Кінах.

"Ми ніколи не будем приймати рішення під тиском", - додав Кінах.

"Ми будемо робити все, щоб більшість в парламенті формувалася на основі програмних засад, ідеології, методів покращення життя людей в Україні", - сказав він.

Кінах зазначив, що "де-факто, більшості в парламенті не існує".

Також Кінах сказав, що спроба формувати її "тільки під конфігурацію виборів 2004 року – це знов питання, яке буде дуже проблематичним, і зайде в тупік".

На питання "чи ставить розвал більшості величезний знак питання на легітимності коаліційності уряду Януковича", Кінах відповів: "Безумовно, безумовно".

"Тому що спроба вирішувати найважливіші питання для людей, для суспільства і держави в цілому, починаючи з зміни до Конституції, формування більшості методами примітивної торгівлі, перманентного перерозподілу економічного чи політичного простору, що йде всупереч інтересам суспільства – це тупіковий шлях".

"Тому ми будем робити все, щоб спрямувати роботу і парламенту, і консолідувати здорові прагматичні сили в суспільстві навколо завдань і поточного року, які відповідають інтересам людей. Це наша принципова позиція, і ми будемо її втілювати в життя, не зважаючи на той чи інший політичний чи адміністративний тиск", - додав він.

За матеріалами сайту "Огляд телеефіру"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування