Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Руслана перемогла на Євробаченні. Вона хоче, щоб Україна була повноцінним членом Європи

Неділя, 16 травня 2004, 16:58
Щорічний конкурс Євробачення, який є одним з найпопулярніших поміж музичних подій континента, виграла українська співачка Руслана.

Перше місце їй принесла пісня "Дикі танці".

Загалом участь у фінальних змаганнях, які відбувалися в Стамбулі, взяли представники 24 країн.

Нинішній конкурс Євробачення відрізнявся від попередніх, зокрема, тим, що вперше в його історії переможця визначали виключно слухачі шляхом голосування.

За оцінками експертів, за проведенням нинішніх пісенних змагань у Стамбулі спостерігали в прямому ефірі понад 10 мільйонів людей.

Друге місце на "Євробаченні-2004" посіли дебютанти конкурсу - Сербія і Чорногорія. Третьою фінішувала Греція.

Наступного року конкурс Євробачення відбудеться в Києві, як це й передбачено традицією, згідно з якою країна-переможиця отримує право проведення наступних змагань.

У інтерв'ю Бі-Бі-Сі перед фіналом "Євробачення" Руслана сказала, що в цей момент мислить іміджем країни. "Мене зараз не існує. Себе я зараз не шкодую, мене зараз немає як людини, тобто Руслана не живе зараз для себе ані секунди. Фактично ми все робимо для того, щоби ми відчули, що ми повноцінні члени Європи", - сказала Руслана.

"Я бачу, як Туреччина прагне до розвитку, як у Туреччині всі прагнуть до того, щоби бути в європейській сім'ї. Я бачу, як інші країни намагаються розвиватися. Я не дуже добре розбираюся на політиці, можливо, не знаю всіх економічних нюансів, але Україна має прагнути до розвитку, тому що вона має дуже багато ресурсів, вона має дуже багато потенціалу", - сказала Руслана.

Президент Леонід Кучма у вітальній телеграмі зазначив: "Ви подарували мільйонам українських родин незабутній вечір. Ви примножили славу нашої держави. Завдяки Вам світ буде краще знати голоси і мелодії України".

"Бажаю Вам нових творчих успіхів. Впевнений, що Ви посядете почесне місце серед митців, без яких не було б України", - додав Кучма.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування