Україна після перемоги Руслани прокинулася протверезілою, вважають у Британії

Понеділок, 17 травня 2004, 10:41
Євробачення та перемога Руслани на ньому є темою кількох статей у британських газетах. Щоправда, не всі з них пишуть із захопленням про тріумф Руслани, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Найбільш прихильно до Євробачення ставиться консервативна "Таймс". Втім, і ця газета додала ложку дьогтю, уявляючи собі, як здається журналістам "Таймс", стан українців у понеділок:

"Українці прокинулися в понеділок, протвережені думкою про гроші, які доведеться витратити на проведення цього конкурсу наступного року. В країні, де третина населення живе за межею бідності, знайти понад п'ять мільйонів доларів тільки на проведення пісенного шоу може бути сильним ударом".

"Таймс" додає, що після розпаду Радянського Союзу Україна переживає низку економічних проблем, і інвестори не поспішають вкладати сюди гроші. Проте, додає газета, всі ці думки не погіршили настрою співачці, яка сказала:

"Я хочу, аби ви забули про Чорнобиль. Сподіваюся, для України починається нова ера. Ми маємо піднятися і повністю використати наш могутній потенціал, тому що ми маємо велику історію та прадавню культуру".

Проте інші газети налаштовані більш агресивно щодо Євробачення. Наприклад - таблоїд "Дейлі Міррор", що сумно нещодавно прославився публікацією сфальсифікованих фото з наругами над іракськими в'язнями.

"Дейлі Міррор" пише, що все голосування на музичному конкурсі було політизованим, бо сусіди голосували за сусідів, і вміщує текст пісні Руслани, велику частину з якого займає повтор шіді-ріді-дай шіді-ріді-дана.

Втім, нелюбов до Євробачення не заважає газеті скористатися нагодою надрукувати фото Руслани в повний зріст в її шкіряному костюмі.

"Індепендент" також "всаджує ніж у спину" Євробаченню: "По всій Європі в трунах перевернулися наші інтелектуали - Гете, Шиллер, Шекспір і Манн. Євробачення - це чудовий портрет самої Європи: порожня, розгублена, проте в той же час меланхолійна і прекрасна".

"Всі учасники нікуди не годилися - як то й має бути. Пісні були однаковими і щиро інтернаціональними. Проте, незважаючи на музику, в конкурсі Євробачення є справжній гуманізм", - пише "Індепендент".

Втім, варто нагадати, що Британія на цьому музичному конкурсі посіла місце, як тут кажуть, по сусідству з нулем.

Можна тільки гадати, чи британським газетам такою ж мірою не подобалося Євробачення, якби Британія перемогла. До речі, єдина підтримка, яку отримала британська співачка, надійшла від глядачів з України, Росії та Прибалтики, зазначає Бі-Бі-Сі.

Читайте також:

Руслана перемогла на Євробаченні. Вона хоче, щоб Україна була повноцінним членом Європи


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування