Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук хоче виготовляти ядерне паливо

Понеділок, 17 травня 2004, 12:44
Корпорація "Науково-виробнича інвестиційна група "Інтерпайп" (Дніпропетровськ) наприкінці квітня направила в господарський суд Дніпропетровської області заяву, у якій висловлює бажання взяти участь у санації державного науково-виробничого підприємства (ГНПП) "Цирконій" (Дніпродзержинськ Дніпропетровської обл.).

Про це повідомив розпорядник майна "Цирконію" Олександр Мігульов у понеділок.

У випадку визначення кандидатури корпорації "Інтерпайп" як інвестора план санації "Цирконію" буде розроблятися й узгоджуватися за її участі. У ньому будуть відображені умови участі інвестора в повному або частковому задоволенні вимог кредиторів, сказав він.

"Корпорація "Інтерпайп" упевнена: розробка й реалізація заходів щодо санації неодмінно призведуть до поновлення платоспроможності "Цирконію", - відзначається в заяві корпорації, спрямованій у суд.

На думку фахівців "Цирконію", питання прийняття заяв від інвесторів у справі про банкрутство підприємства належить до компетенції розпорядника його майна, одночасно з заявою претендент повинен надати план санації, а вибір самого інвестора входить в компетенцію комітету кредиторів, але не господарського суду.

Як повідомлялося, господарський суд Дніпропетровської області 22 квітня поточного року прийняв рішення про виключення з реєстру кредиторів Міністерства палива й енергетики й задоволення вимог держпідприємства "Придніпровський хімічний завод" (ПХЗ) (заборгованість - 8,5 млн. грн).

Таким чином, суд затвердив реєстр кредиторів у кількості 35 організацій, заборгованість перед якими досягає близько 19 млн. грн, повідомляє Інтерфакс-Україна

Основне призначення "Цирконію" - випуск продукції, що забезпечує потреби ядерно-паливного циклу, а саме випуск ядерно-чистих металів цирконію й гафнію, сплавів цирконію з ніобієм.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування