Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма ліквідував структуру Тодійчука, яка боролася за використання "Одеса-Броди" на Європу

Понеділок, 17 травня 2004, 13:51
Президент Леонід Кучма своїм указом скасував інститут Спеціального уповноваженого України з питань Євроазійського нафтотранспортного коридору, запроваджений у липні 2001 року.

Як повідомляє прес-служба президента, тепер це питання буде у сфері відповідальності безпосередньо Кабінету міністрів.

Як відомо, Спецуповноваженим України з Євроазійського нафтотранспортного коридору був Олександр Тодійчук, який займався питанням прямого використання нафтопроводу "Одеса-Броди".

У повідомленні прес-служби Кучми повідомляється, що існування Спецуповноваженого України з Євроазійського нафтотранспортного коридору не призвело до підвищення ефективності роботи міждержавної нафтотранспортної системи.

"Протягом 2002 – чотирьох місяців 2004 року, незважаючи на численні рішення Кабінету міністрів і Міністерства палива та енергетики України, так і не розпочато повноцінну комерційну експлуатацію магістрального нафтопроводу "Одеса – Броди", - повідомляє прес-служба президента України.

"Завантаження інших складових нафтотранспортної системи України склало тільки 52% від можливого, через термінал "Південний" прокачано лише 2,1 млн. тонн нафти при потенційній спроможності 9 млн. тонн на рік. Внаслідок чого Державний бюджет України щорічно недоотримує сотні мільйонів доларів США", - також сказано в повідомленні прес-служби.

"З огляду на це, а також з метою підвищення ефективності функціонування вітчизняної нафтотранспортної системи, створення в ній єдиної управлінської вертикалі, посилення відповідальності міністерств і відомств за здійснення державної політики в цій сфері подальша координація реалізації проекту Євроазійського нафтотранспортного коридору покладатиметься безпосередньо на Кабінет міністрів України", - сказано в повідомленні.

Як відомо, Олександр Тодійчук на посаді Спецуповноваженного неодноразово скаржився на саботаж з боку керівництва компанії "Укртранснафти". За його словами, воно не виконувало рішення Кабміну про запуск нафтопроводу "Одеса-Броди" в прямому напрямі, лобіюючи реверс в інтересах Росії.

На останній прес-конференції Кучма розкритикував уряд за зволікання рішення про запуск "Одеса-Броди". За його словами, пряме використання нафтопроводу не має перспективи. Він назвав відповідальним за це питання віце-прем'єра Андрія Клюєва.

Читайте також:

Кучма посилає журналістів до Клюєва, щоб він розказав про провал запуску "Одеса - Броди"

Пайфер не згодний з Кучмою в питанні "Одеса - Броди"

Кучма назвала аверс "Одеса - Броди" "тупиковим варіантом" і сказав усе, що думає про Польщу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...