Мартинюк заявляє, що закордон через гранти впливає на ситуацію в країні

Понеділок, 17 травня 2004, 16:32
Перший заступник голови Верховної Ради України Адам Мартинюк впевнений, що абсолютна більшість недержавних фондів, які беруть участь у виборчій кампанії в Україні, втручаються в її внутрішню ситуацію.

Про це він заявив на прес-конференції в понеділок у Києві.

"Існує не одна сотня так званих "недержавних фондів", які під дуже благими, гарними намірами, програмами й обіцянками займаються тим, що втручаються в наші внутрішні справи", - сказав Мартинюк.

Про це він заявив, відповідаючи на питання журналістів про доцільність розгляду інформації тимчасової слідчої комісії з питань встановлення фактів закордонного втручання у фінансування виборчої кампанії через недержавні організації, що одержують іноземні гранти.

За його словами, на 90-100% ці фонди виконують "не те, що записано офіційно в їхніх програмах".

Мартинюк відзначив, що було б непогано, якби Україна також могла лобіювати свої інтереси в інших державах через свої організації і фонди, але на сьогоднішній день "на жаль, все відбувається навпаки".

"Абсолютна більшість фондів лобіюють інтереси тих держав, на службі яких вони знаходяться", - сказав Мартинюк, відзначивши, що інформація тимчасої слідчої комісії з цього питання буде вкрай корисною, як для народних депутатів, так і для засобів масової інформації для того, щоб довідатись "чим насправді займаються ці фонди".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...