Охорона представництва Єврокомісії обстріляла активістів Партії зелених?

Понеділок, 17 травня 2004, 16:41
Партія зелених заявляє, що охорона представництва Єврокомісії в понеділок уранці обстріляла учасників їхньої мирної акції. Міліція стверджує, що охорона запідозрила в діях цих людей спробу здійснення терористичного акту, і жодним чином не пов'язує постріли з акцією "зелених".

Як розповіли у понеділок у прес-службі Партії зелених, о 5.00 цього дня в районі вулиці Круглоуніверситетської в Києві (поруч знаходиться представництво Єврокомісії і посольство Ірану) проходила "мирна акція зелених".

"На протилежній від представництва Єврокомісії стіні чотири учасники акції намагалися написати фарбами фразу "Велика шенгенська стіна". Охоронець представництва без жодних пояснень і попереджень зробив два постріли в напрямку учасників акції", - розповіли в прес-службі партії.

Потім, як зазначає прес-служба, охорона представництва Єврокомісії, до якої приєдналися й охоронці посольства Ірану, ще двічі вистрілила в машину "зелених", до якої, ховаючись від пострілів, застрибнули учасники акції.

У результаті обстрілу машини одного із "зелених" було поранено уламком скла, що розбилось в автомобілі.

У свою чергу, в офіційному повідомленні прес-центру внутрішніх військ МВС України з цього приводу посилається на те, що "у старшого представника оперативної зміни виникла підозра щодо молодих людей, що напевно намагалися прикріпити щось у щілину між камінням, можливо, вибухівку".

Прес-центр підкреслює, що "четверо молодиків поводилися дуже підозріло", тому "з метою недопущення протиправних дій на адресу міжнародного представництва було віддано команду "Стояти" та зроблено попереджувальний постріл у повітря зі спеціального пристрою для стрільби гумовими кулями".

Потім в повідомленні йдеться про те, що група молодих людей утікла в напрямку автомобіля "Форд-Скорпіо" білого кольору, і "військовослужбовець охорони змушений був зробити постріл по втікачах".

"Командир взводу військової частини внутрішніх військ МВС України з охорони дипломатичних представництв побачив, як порушники їдуть на автомобілі. Виникла небезпека для охорони, і це змусило його двічі вистрелити гумовими кулями по машині", - повідомляє прес-центр внутрішніх військ.

Разом з тим у представництві Єврокомісії агентству повідомили, що "жодних вказівок з приводу стрілянини із боку представництва не надходило, та й бути не могло".

"Нам шкода, що це відбулося біля нашого представництва. Але ми жодного відношення до охорони не маємо. Довідалися про інцидент вранці, коли прийшли на роботу", - розповіли в представництві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування