КУЧМА ЗУСТРІВСЯ З РІЗАКОМ. І НЕ ЗВІЛЬНИВ ЙОГО

Понеділок, 17 травня 2004, 19:05
Президент України Леонід Кучма наголосив на неправомірності втручання в дії слідства щодо подій у Мукачевому з боку будь-кого, включаючи й народних депутатів.

Про це він заявив у понеділок, 17 травня, під час зустрічі з головою Закарпатської обласної державної адміністрації Іваном Різаком.

Головними темами розмови стали питання, пов'язані з виборами мера Мукачевого, та підсумки соціально-економічного розвитку області за чотири місяці поточного року, повідомляє прес-служба президента.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Іван Різак щодо ситуації в Мукачевому доповів Президенту, що прийнято 7 судових рішень, які підтвердили легітимність результатів виборів мера Мукачевого. За його словами, продовжується слідство стосовно правопорушень в Мукачевому, які сталися у ніч виборів.

Зі свого боку Кучма наголосив на неправомірності втручання в дії слідства з боку будь-кого, включаючи й народних депутатів. Глава держави також зауважив, що тиск на його рішення стосовно посадових осіб не має перспективи.

Різак доповів, що за перші 4 місяці поточного року створено понад 7,5 тисяч нових робочих місць. Знизилась заборгованість з виплати заробітної плати в сфері економіки на 64,2%. До першого липня керівництво області виконає доручення Президента України і повністю ліквідує борги з виплати зарплати.

За перші 4 місяці майже на третину, порівняно з аналогічним періодом минулого року, виросла середня заробітна плата працівників. Вдвічі зменшилась кількість збиткових підприємств, розповів Різак.

За інформацією голови Закарпатської ОДА, обсяг промислового виробництва виріс на 47,5%, збільшились інвестиції в економіку регіону.

Різак також проінформував Кучму щпро темпи розвитку в будівельній галузі, де обсяг підрядних робіт зріс на 84% порівняно з минулим роком. Успішно реалізуються проекти реабілітації Закарпатської ділянки шосе Київ-Чоп та будівництва залізничного вокзалу в місті Ужгороді, які знаходяться під патронатом Президента України. Він також зазначив, що добудовано декілька лікувальних та соціальних об'єктів.

Губернатор Закарпатської області поінформував про перші прояви розширення Європейського Союзу на схід, оскільки Закарпаття межує з трьома країнами - новими членами ЄС. За його словами, вже зараз можна говорити, що позитиву буде більше, ніж негативу, очікуються нові інвестиції, а це означає - нові робочі місця і додаткові надходження до бюджету.

Як відомо, своєю постановою від 12 травня Верховна Рада рекомендувала президенту звільнити Івана Різака за події під час виборів мера Мукачевого.

Читайте також:

ВЕРХОВНА РАДА ВИМАГАЄ КАДРОВИХ ЧИСТОК НА БАНКОВІЙ ЗА ПОДІЇ В МУКАЧЕВОМУ

Мукачеве: як це було. І як це не повинно бути

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування