Помічника Тимошенко змушували збирати компромат на Кучму і відкривати на нього рахунки?

Вівторок, 18 травня 2004, 00:00
Помічник Юлії Тимошенко Володимир Боровко стверджує, що вона йому погрожує. Сама Тимошенко називає це "абсолютною неправдою" і провокацією.

У вівторок на прес-конференції в Києві Боровко заявив: "Моєму життю загрожує небезпека від Тимошенко. Я прошу забезпечити мені охорону, без охорони я звідси не піду. Я боюся".

"Я особисто йшов на підкуп. $125 тисяч вона (лідер БЮТ) дала для того, щоб заплатити посадовим особам, щоб вирішити питання про звільнення із СІЗО. Зараз вона вимагає повернути ці гроші", - стверджує Боровко.

Він продемонстрував відеокасету, на якій, за його твердженнями, записана зустріч Тимошенко з ним і ще з однією людиною, якої він не назвав. Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", запис був нечіткий, слова присутніх на ньому осіб практично не чути.

Репліки жінки, схожої на Тимошенко, носили вимогливий характер.

Боровко оприлюднив заяву з цього приводу, яку, за його словами, направив до Генеральної прокуратури України. У заяві говориться: "Тимошенко просила зібрати компромат на Кучму, Азарова, Медведчука і Януковича, і готова була віддати за це $500 тисяч".

Також, за його словами, Тимошенко доручала йому відкривати "підставні рахунки на імена родичів Кучми".

Від жодних коментарів Боровко відмовився, сказавши, що на всі питання буде відповідати Генпрокуратурі, а не журналістам.

Тимошенко, що прибула на цю прес-конференцію через кілька хвилин після оприлюднення заяви, повідомила, що їй розповіли про "цю провокацію", і вона відразу приїхала на прес-конференцію.

"Безумовно, це провокатори. Я впевнена, що це провокація Медведчука і його команди", - заявила Тимошенко журналістам.

Лідер БЮТ назвала усе, що сказав Боровко, "абсолютною неправдою". "Це продовження передвиборної кампанії", - сказала вона.

Відповідаючи на питання про те, чи є Боровко її помічником, Тимошенко зазначила: "Я не можу сказати, помічник він чи ні. У нас більше 30 помічників. Є помічники, що оформлені на держслужбу. Зараз коло помічників дуже широке. Я перевірю".

Їй продемонстрували відеокасету. Через декілька хвилин перегляду, не дочекавшись кінця запису, Тимошенко сказала: "Мені все вже зрозуміло".

"Мова йшла про Гонгадзе. Ці обставини, ця кімната... Я намагалася допомогти в справі Гонгадзе", - відзначила вона.

Як пояснила лідер БЮТ, це була зустріч з людьми, що мають інформацію щодо справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. За її словами, зустріч відбулася близько місяця тому на "нейтральній території".

Відповідаючи на питання про її прогнози щод подальшого розвитку подій, Тимошенко сказала: "Тут може бути все".

Вона не виключила можливості порушення Генпрокуратурою кримінальної справи за заявою Боровка.

У той же час прес-секретар генерального прокурора України Оксана Соколова підтвердила, що Боровко "дійсно звернувся у вівторок до Генпрокуратури".

"На даний момент Генпрокуратура вивчає всі обставини справи, про яку говорив Боровко", - додала прес-секретар.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування