Силовики і Грищенко секретно доповідатимуть про українців на війні в Іраку

Вівторок, 18 травня 2004, 11:13
Парламент ухвалив рішення заслухати в середу в закритому режимі керівництво силових структур і МЗС щодо перебування українських миротворців в Іраку.

За це рішення проголосувало 230 депутатів. Його підтримали фракції КПУ, СПУ і БЮТ, а також 82 депутати "Нашої України", 17 членів фракції "Центр" та 14 депутатів фракції НДП-ПППУ.

Згідно з рішенням парламенту, у Верховній Раді в середу мають виступити міністр оборони Євген Марчук, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, секретар Ради нацбезпеки Володимир Радченко та глава СБУ Ігор Смєшко.

Виголошуючи цю пропозицію, головуючий на сесії віце-спікер Олександр Зінченко заявив, що розгляд питання має відбутися о 9 ранку.

Перед результативним голосуванням про закрите засідання парламент не зміг підтримати пропозицію про заслуховування силовиків у відкритому режимі. За це проголосувало 208 депутатів, серед яких було 76 членів "Нашої України", це рішення не підтримали члени фракції НДП-ПППУ.

Після того, як парламент спочатку не зміг ухвалити це рішення, члени фракції КПУ відразу ж заблокували трибуну. Вони зняли блокаду лише після голосування за заслуховування силовиків у закритому режимі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування