Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замість Чалого питанням про євроінтеграцію поки буде курувати Шамшур

Вівторок, 18 травня 2004, 13:45
Заступник міністра закордонних справ Олег Шамшур буде курувати питання європейської інтеграції в МЗС замість звільненого Олександра Чалого.

Про це повідомив на брифінгу у вівторок керівник прес-служби МЗС Маркіян Лубківський.

За його словами, Чалий після звільнення з посади першого заступника міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції буде займатися науковою працею.

Лубківський заявив, що "відкидає інсинуації і прогнози", що висуваються останнім часом у зв'язку з відходом Чалого із займаної посади.

Глава прес-служби підкреслив, що перший заступник міністра пішов із займаної посади за власним бажанням.

"Наскільки мені відомо, він має намір зосередитися на питаннях наукового аналізу європейської інтеграції України. Можливо, мова йде про нові підходи України до європейської інтеграції", - відзначив Лубківський. Також він сказав, що звільнення Чалого з посади першого заступника міністра він розцінює, як "цивілізований європейський підхід".

14 травня президент України Леонід Кучма звільнив Чалого з посади першого заступника міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції, яку він займав з 15 липня 2003 року.

Олег Шамшур працює заступником міністра закордонних справ України з лютого цього року. До цього, з жовтня 2003 року, очолював Управління Європейського Союзу МЗС.

У 1998-2003 роках працював радником-посланцем посольства України в державах Бенілюкс, у 1996-98 роках - заступником глави Державного комітету у справах з національностей і міграції України, членом комісії з питань громадянства при президенті України.

У 1993-96 роках він - перший секретар, радник Постійного представництва України при Відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, у 1981-93 роках працював в Інституті соціальних і економічних проблем закордонних країн Академії наук України, у тому числі з 1984 по 1989 роки - вчений секретар інституту. У 1993 році стажувався в Університетському коледжі Лондонського університету.

У 1978 році закінчив факультет міжнародних відносин і міжнародного права Київського державного університету ім. Шевченка, спеціальність - міжнародні відносини. 1978-81 вчився в аспірантурі Інституту соціальних і економічних проблем закордонних країн Академії наук України.

Народився 6 липня 1956 року в Києві.


Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Відставка європейця

Чалий у відставці. Кінець євроінтеграції?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування