Васильєв каже, що у справі журналіста Георгія Гонгадзе "все почато з чистого аркуша"

Вівторок, 18 травня 2004, 14:38
У справі журналіста Георгія Гонгадзе "все почато з чистого аркуша". Про це заявив генпрокурор Геннадій Васильєв у понеділок на зустрічі з головою Спілки журналістів Ігорем Лубченком.

Про це повідомив Лубченко в коментарі Інституту масової інформації.

За його словами, Васильєв сказав, що спеціальна група експертів Генеральної прокуратури України перечитає усі справи щодо загибелі журналістів, починаючи з Вадима Бойка(1992 рік).

Він зазначив, що восени НСЖУ проводитиме "круглі столи", у ході яких журналісти зможуть дізнатися про висновки, до яких дійшли експерти ГПУ. "Передусім ми запрошуватимемо представників тих ЗМІ, в яких працювали загиблі", - сказав він.

За словами пана Лубченка, рішення ГПУ пов'язане з тим, що часто у випадку загибелі журналістів натякають на побутові обставини, але у суспільства виникають сумніви щодо об'єктивності висновків слідства. Експерти ж перечитають справи "свіжим" оком.

Розповідаючи про тему бесіди з генеральним прокурором Геннадієм Васильєвим під час учорашньої зустрічі, пан Лубченко додав, що у справі Георгія Гонгадзе "все почато з чистого аркуша".

Читайте також:

Васильєв пообіцяв Лубченку прозоро розслідувати справи журналістів

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування