Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бжезинський "дуже" задоволений, що Буш їде в Україну

Вівторок, 18 травня 2004, 16:08
Колишній радник президента США з національної безпеки Збігнєв Бжезинський "дуже" задоволений тим, що колишній президент США Буш відвідає Україну з приватним візитом.

Таку думку американський політолог висловив в інтерв'ю газеті "День", що вийшло у вівторок.

Говорячи про рівень американо-українських відносин, Бжезинський зазначив, що він повинен бути вищим, "має бути більше прямих контактів, більше можливостей для обміну думками, більше візитів на високому рівня".

"Я дуже задоволений тим, що колишній президент Буш приїжджає сюди. Я думаю, що це дуже добрий символічний крок", - сказав він.

Відповідаючи на питання про статус України на "світовій шахівниці", Бжезинський сказав, що не може "точно визначити її фігуру".

"Це, звичайно, не пішак, це, можливо, не ферзь. Але це однозначно дуже важливий елемент шахівниці, один iз найважливіших. І, як я вже сказав мить тому, майбутнє України важливе для майбутнього Європи, бо Україна є європейською державою з великими традиціями і має в якийсь момент часу стати частиною Європи, чого вона дуже бажає", - сказав він.

"Але це справа України — вирішувати, чи хоче вона бути частиною Європи, а не чекати від Європи запрошення для України. Балтійські країни, Польща продемонстрували свою рішучість стати частиною Європи, в результаті вони вже є частиною Європейського Союзу. На додаток я можу повторити, що те, що відбувається в Україні, матиме величезний вплив на майбутнє Росії", - зазначив політолог.

Читайте також:

Бжезинський сподівається на чесні вибори в Україні, бо не знає, хто буде президентом

Бжезинський говорить, що Україна може потрапити в ЄС через 10 років

Янукович сказав Бжезинському, що може перемогти, а той нагадав про чесні вибори

Кучма подарував Бжезинському свій творчий доробок

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування