Мартинюку сподобалося в Страсбурзі, а спостерігачі Ради Європи так і не отримали запрошення

Вівторок, 18 травня 2004, 18:28
Рада Європи чекає офіційного запрошення від України про направлення спостерігачів на час виборів президента.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради за підсумками зустрічі першого віце-спікера Адама Мартинюка з президентом ПАРЄ Пітером Шідером у Страсбурзі.

"Ми дійшли обопільної згоди про те, що Рада Європи виявляє зацікавленість і чекає нашого офіційного запрошення про направлення в Україну спостерігачів з початку президентської кампанії", - зазначили в прес-службі з посиланням на Мартинюка.

Мартинюк повідомив Шідеру, що делегація від імені Верховної Ради запропонувала Раді Європи "взяти найактивнішу участь" в цьому процесі.

За словами Мартинюка, сторони також торкнулись стану ситуації, яка склалася в Мукачевому під час виборів мера. Мартинюк зазначив, що керівництво Ради Європи "з приємністю відзначає" реакцію Верховної Ради на ці події і задоволене оцінкою, яку дав український парламент.

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, питання виборів у Мукачевому незабаром планується розглянути на засіданні Конгресу регіональних влад. Водночас президент Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Хервінг Ван Стаа заявив у вівторок, що звіт по виборах мера Мукачевого, який не визнав їх результатів, вже ухвалено, і вдруге "не має сенсу повертатись до вже офіційного документа".

Загалом, відзначив Мартинюк, "тон розмови" як з генеральним секретарем Ради Європи Вальтером Швіммером, так і з Пітером Шідером "був набагато теплішим, ніж у січні цього року".

Мартинюк заявив, що Україні потрібно забезпечити європейські стандарти рівня життя і висловив сподівання, що "ми ще станемо свідками того, що Європейський Союз буде виявляти інтерес до того, щоб Україна була у складі цього співтовариства".

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, питання виборів у Мукачевому незабаром планується розглянути на засіданні Конгресу регіональних влад.

Читайте також:

РАДА ЄВРОПИ ЩЕ РАЗ СПРОСТУВАЛА ТЕМНИК МЕДВЕДЧУКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування