ПРОДІ СКАЗАВ ЯНУКОВИЧУ: УКРАЇНУ НЕ ЧЕКАЮТЬ У ЄС, ЇЙ КРАЩЕ БУТИ СУСІДОМ

Вівторок, 18 травня 2004, 19:30
Глава Єврокомісії Романо Проді знову заявляє про відсутність у України перспектив стати членом Євросоюзу в найближчому майбутньому.

У вівторок на прес-конференції в Брюсселі по закінченні зустрічі з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем Проді відзначив, що стратегія партнерства ЄС у відношенні сусідів є в даний час оптимальним варіантом для співробітництва.

"Ми не можемо зараз продовжувати розширення ЄС, але існує перспектива того, що Україна буде поділяти з нами все, крім самої участі в інститутах ЄС", - сказав він.

"Повторюю, вважаю це колосальним кроком у правильному напрямку", - додав глава Єврокомісії.

На зустрічі Януковича та Проді мова йшла також про те, що Україна і Європейський Союз мають намір узгодити текст спільного плану дій до самміту Україна - ЄС, що відбудеться 8 липня в Гаазі, Нідерланди.

"Ми вважаємо дуже принциповим питання підготовки плану дій, і будемо дуже наполегливо відстоювати по обидва боки виконання всіх положень цього документа у визначений термін", - підкреслив Янукович на прес-конференції.

Янукович також висловив надію, що питання про надання Україні статусу країни з ринковою економікою з боку ЄС буде позитивно вирішеним у ході майбутнього самміту Украина-ЄС в Гаазі.

Янукович підкреслив: "Ми ставимо за мету, щоб це питання було вирішено в ході самміту".

Він повідомив, що перед саммітом Євросоюзу в червні група українських експертів надасть Євросоюзу звіт про виконану для цього роботу.

У свою чергу Проді відзначив, що серед перешкод для України на шляху знаходження цього статусу залишаються "по-перше, цінова політика, по-друге, закон про банкрутство".

"Я впевнений, що ми поставлені питання вирішимо і досягнемо цієї мети дуже швидко", - підкреслив глава Єврокомісії.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Янукович запросив генсека НАТО в гості до Руслани. Той нагадав про необхідність свободи слова

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування