Марчук: українцям в Ірак поставили неякісні шоломи, зате відкрили тренажерний зал

Середа, 19 травня 2004, 11:23
Міністр оборони Євген Марчук під час закритого засідання парламенту заявив, що жоден український військовий в Іраку не хоче назад до України.

Як повідомив "Українській правді" один із депутатів, Марчук повідомив, що Міноборони проводить соціологічні опитування серед українських військових в Іраку.

"Морально-психологічний стан контингенту нормальний. Жоден не хоче назад, 40% готові залишитися на другий термін", - процитував Марчука депутат.

Водночас четверо військових повернулися до України із Іраку через сімейні обставини.

На питання депутатів, чи можуть вони також відвідати Ірак, щоб переконатися у бойовому дусі українців, Марчук сказав: "Немає проблем. Є тільки проблема у безпеці депутатів і їх спокійному поверненні назад".

За його словами, депутати також можуть підірвати бойовий дух військових питаннями, чи поїхали українці до Іраку лише через гроші. Марчук запропонував депутатам краще встановити прямий зв'язок із військовим контингентом в Іраку.

Під час виступу Марчук також повідомив, що на початку миротворцям було виділено неякісне обмундирування, зокрема – шоломи. Через це, сказав міністр оборони, 63 генерали було звільнено.

Марчук повідомив, що українським миротворцям в Іраку обладнано тренажерний зал, згідно з указом президента виділено 45 тон гумантарних грузів для місцевих мешканців.

Українським військовим контингентом було надану медичну допомогу 870 місцевим мешканцям, 32 була зроблена хірургічна операція.

Два офіцери із складу українських військових в Іраку були нагороджені орденом Богдана Хмельницького, 13 – орденом "За мужність", серед яких двоє – посмертно.

Марчук також повідомив, що Україна готується надіслати до Іраку мінометний загін особливого призначення, який би подавлював вогневі точки іракських нападників на українських миротворців.

Водночас Марчук сказав, що Україна не надсилатиме до Іраку вертолітний загін, оскільки він є легкою мішенню для бойовиків.

Читайте також:

На закритому засіданні парламенту Марчук сидить у кріслі Януковича

Силовики і Грищенко секретно доповідатимуть про українців на війні в Іраку


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...