Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лідер зелених Кононов шокований, що в них стріляли. Але Єврокомісія вважає це правомірним

Середа, 19 травня 2004, 13:01
Дії охоронців під час інциденту, що трапився в понеділок вранці перед представництвом Єврокомісії в Києві, були правомірними.

Про це заявив один із прес-секретарів Єврокомісії Дієго де Охеда, повідомляє радіо "Німецька хвиля".

За його словами, багато засобів масової інформації неправильно висвітлили інцидент, викликаний тим, що "зелені" намагалися написати на стінах гасла з критикою дій Євросоюзу.

Де Охеда повідомив, що спочатку перед будинком диппредставництва пройшла маніфестація екологів, а потім до дипмісії наблизилося кілька осіб, дії яких охороні здалися загрозливими.

Саме через це охоронці зробили кілька пострілів у повітря та прострілили шини в автомобілях. При цьому ніхто не постраждав.

В той же час голова Партії зелених України Віталій Кононов заявив, що "бездумність, безвідповідальність та готовність охоронців посольства застосувати табельну зброю шокує".

Як повідомляє прес-служба Партії зелених, "відповідальність за це цілковито лягає на сучасні владні структури і викликає цілком зрозуміле розчарування в діях влади, покликаної гарантувати безпеку громадян".

"Проводячи доступну нам, згідно законів України, політичну роботу позапарламентської партії ми послідовно і невідступно відстоюємо і будемо відстоювати принципи, задекларовані в нашій програмі", - сказав Кононов

"Діючи виключно мирними способами, більше того, зробивши їх взірцем недозрілого українського політикуму, ми рішуче відкидаємо спроби силових структур спровокувати нас на несанкціоновані дії", - стверджує Кононов.

В заяві також йдеться, що зелених "не влаштовує атмосфера насильства, залякування і шельмування громадян в країні, яка на словах претендує на демократичність, а на ділі навіть не може захистити право людини на життя".

"Зелені України – повноправні члени Європейської Партії Зелених - попереджають про небезпечні тенденції нехтування правами громадян з боку держави і скочування владної еліти до автократичних форм правління, які не несуть українській спільноті перспектив на високу якість життя, і робитимуть все від них залежне, аби в країні відновились всі права і свободи вільних громадян", - йдеться у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування