Гавриш і Губський створять партію, що не входитиме до опозиції

Середа, 19 травня 2004, 13:13
Степан Гавриш і Богдан Губський цього тижня можуть оголосити про створення нової партії, яка не входитиме ні до нинішньої влади, ні до опозиції.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Громадському радіо"

"Спочатку ми задекларуємо політичну заяву, вона може з’явитися до кінця цього тижня, щодо наших настроїв про створення політичної партії, про нашу позицію щодо основних суспільних цінностей, які ми будемо захищати і які стануть базовими для нашої програми", - сказав Гавриш.

"Напевно, ми приймемо рішення щодо того, аби до кінця цього року провести засновницькі збори цієї партії, які, не виключено, переростуть в з’їзд у вересні місяці. І думаю, що на цей час якраз буде завершена дискусія навколо створення партії. Партія не буде входити в опозицію до сучасної й наступної влади також", -додав він.

За його словами, це партія, яка "буде максимально сприяти державотворчим процесам і вести жорстку, але все ж таки дискусію на стороні держави".

Гавриш відзначив, що зараз йде пошук нішу, в якій би партія "не виглядала формальною як значна частина інших політичних партій". Він додав, що десь до кінця вересня має бути рішення, чи це буде виключно партія нова, чи це буде реформована партія чи декілька партій.

За його словами партія орієнтуватиметься на середній клас людей, які не тільки самостійно заробляють на життя і утримують свої сім’ї, але які здатні до вкладання інвестицій у державний національний розвиток через мале підприємництво, через середній бізнес, через ефективну власну діяльність.

"Ця партія без сумніву буде наголошувати на соціальних пріоритетах, вважаючи соціальну комунікацію для держави найважливішою, і заради якої мають ініціюватися всі інші програми розвитку", - сказав депутат.

При цьому Гавриш наголосив, що це буде абсолютно "пронаціональна, проукраїнська партія, яка має на меті ініціювання програми власного розвитку України".

"В основі цієї програми будуть сучасні європейські цінності, і стратегічно ми будемо через них шукати мотивації в соціально-економічному, в гуманітарному розвитку України для входження в ЄС", - додав він.

Він також зазначив, що партія говоритиме про "необхідність пошуків максимально ефективної політики України як держави, що знаходиться сьогодні у серйозному позитивному діалозі з Російською Федерацією та СНД, і розширенням так би мовити української експансії в цьому напрямку".

Гавриш також сказав, що пропонує, щоб назва партії була новою, яка не має "традиційного звучання у брендах сучасних партій".

Він також зазначив, що в партії не буде поки одноособового лідера, оскільки його має визначити суспільство, а кожен буде "відповідати за відповідний напрямок розвитку, буде відображати те чи інше програмне обличчя".

"Питання стосовно лідера буде визначатися на той момент, коли ми домовимося по основних концептуальних засадах, і на цей час стане зрозуміло, хто може бути найбільш ефективним поводирем для партії на цей час і наступний", - сказав Гавриш.

На питання, чи вистачить у нього і Губського фінансового і кадрового потенціалу для того, щоб створити цю партію, Гавриш заявив: "Що стосується інших питань, включаючи фінансові, то ці питання нас зараз не хвилюють. Вони є достатньо підготовленими для партійного проекту".

Читайте також:

Губський, Гавриш і Задорожній створять нову партію?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування