Український миротворець врятував "хвостатого друга"

Середа, 19 травня 2004, 14:11
Український миротворець, лікар-стоматолог Сергій Сидорук врятував кар'єру французького миротворця та життя його собаці в Ливані.

Нещодавно до Сидорука, який перебуває у складі 3-го окремого інженерного батальйону Збройних Сил України тимчасових сил ООН у Лівані доставили незвичайного пацієнта, повідомляє прес-служба Міноборони.

Невідкладної стоматологічної допомоги потребувала вівчарка французького контингенту на прізвисько Станн.

Під час чергового тренування півторарічна німецька вівчарка, виконуючи вправу із затримання порушника, зламала клик. З такою важкою травмою протягом чотирьох днів Станн не міг ані їсти, ані пити, ані виконувати службових обов`язків.

У відповідності до інструкцій, за подібних обставин постає питання про приспання собаки. Більше того, за існуючими правилами, вожатий собаки відкликається на Батьківщину.

"Майже втративши надію врятувати життя собаці та кар`єру миротворцю, французькі військовики на ношах принесли свого чотирьохногого товариша до українського стоматолога", - зазначається в повідомленні.

Після першого ж огляду Сергій Сидорук вирішив негайно оперувати. Собаці було відреставровано зуб, покрито його фотополімером. Задоволений хазяїн та його французькі співслужбовці висловили щиру подяку Сидоруку.

Лікар-стоматолог капітан медичної служби Сергій Сидорук вже більше десяти місяців виконує миротворчі завдання в Лівані. Тут він по праву вважається кращим фахівцем у своїй галузі, зазначає Міноборони.

За цей час він надав стоматологічну допомогу понад 800 пацієнтам - представникам всіх миротворчих контингентів Місії ООН, а також місцевому населенню. Проте, надавати допомогу "хвостатому хворому" довелося вперше в житті, говориться в повідомленні прес-служби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News