Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ, КПУ й СПУ блокуватимуть парламент, доки миротворців не виведуть з Іраку

Середа, 19 травня 2004, 15:26
Фракції Компартії, Соцпартії і БЮТ продовжать радикальні міри, поки не буде ухвалене рішення про виведення українських миротворців з Іраку.

В інтерв'ю журналістам у середу член фракції комуністів Борис Олійник, відповідаючи на питання про те, чи будуть комуністи блокувати роботу парламенту з вимогою вивести українських військових з Іраку сказала: "Обов'язково, поки не виведуть".

У свою чергу член фракції КПУ Валерій Мішура повідомив, що в четвер пройде засідання фракції, на якому буде ухвалене рішення про подальші дії у парламенті. Він підкреслив, що фракція продовжить боротьбу для того, щоб було прийнято відповідне рішення.

Член фракції КПУ Олег Грачов підкреслив, що є три вагомі причини для виводу українських військ з Іраку - небезпека для військових, для населення України й ганьба для країни. Він заявив, що українці знаходяться в Іраку, як окупаційні війська.

В інтерв'ю журналістам представник фракції Соцпартії Юрій Луценко також повідомив, що фракція продовжити наполягати на виводі військ з Іраку.

"Виведення військ з Іраку - єдиний метод запобігання терористичних актів на території України".

Він нагадав, що в середу в парламенті секретар Ради національної безпеки й оборони й Володимир Радченко заявив про те, що в Україні існує реальна погроза терактів.

"Мало того, уже були прийняті заходи для нейтралізації певних дій у цьому напрямку на території України", - передав слова Радченка Луценко, додавши, що близько 400 навчань пройшли в Україні на стратегічних об'єктах для запобігання терактів.

"Тому ми розуміємо, що єдиними методом їхнього запобігання на території нашої держави з боку Іраку або іракців є негайне виведення наших військ", - сказав Луценко, додавши, що соціалісти будуть наполягати на цій позиції "у рамках можливого".

Він повідомив, що в парламенті йдуть мляві дебати, після яких повинна "викристалізуватися робоча група, що запропонує новий компромісний варіант постанови".

"Я упевнений, що парламент не завершить роботу на нульовому результаті", - заявив представник СПУ.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко сказала, що фракція буде боротися за те, щоб українські війська були відкликані з Іраку.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ВЕРХОВНА РАДА НЕ УХВАЛИЛА ВИВЕДЕННЯ УКРАЇНЦІВ З ІРАКУ

УКРАЇНІ ЗАГРОЖУЮТЬ ТЕРАКТИ ЧЕРЕЗ ПРИСУТНІСТЬ В ІРАКУ, каже СБУ і Рада нацбезпеки

Марчук: українцям в Ірак поставили неякісні шоломи, зате відкрили тренажерний зал

На закритому засіданні парламенту Марчук сидить у кріслі Януковича

Силовики і Грищенко секретно доповідатимуть про українців на війні в Іраку

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування