Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддю, яка вигнала з зали суду журналіста Бойка, покарають. Карати буде рідна мати

Середа, 19 травня 2004, 16:36
Суддю, яка віддала розпорядження видалити журналіста Володимир Бойка, кореспондента газети "Сводода", з зали суду, притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Про це йдеться у офіційній відповіді Ради суддів України при Верховному суді України на звернення головного редактора газети "Свобода" Олега Ляшка, повідомляє Інститут масової інформації.

У ній , зокрема, зазначено, що "проведеною перевіркою встановлено, що суддя Калинінського районного суду м. Донецька Карпушова О.В. допустила порушення закону при вирішенні питання про видалення iз залу судового засідання спеціального кореспондента Володимира Бойка. У зв'язку з цим відносно судді Калінінського районного суду м. Донецька Карпушової О.В. ініційовано питання про дисциплінарну відповідальність".

Яку саме відповідальність понесе суддя Карпушова надалі встановлюватиме Кваліфікаційна комісія суддів Апеляційного суду міста Донецька.

За інформацією Володимира Бойка, цю комісію очолює мати судді Карпушової суддя Приходько.

"Я вдячний голові Верховного Суду України Володимиру Маляренку, щоб він відреагував. Проте, він все таки не повністю виконав свої обіцянки, що судді Карпушовій поставлять запитання в моїй беспосередній присутності. Цього зроблено не було. Все зробили без мене", - розповів у розмові з кореспондентом ІМІ Володимир Бойко.

У той же час, слідчий з особливо важливих справ прокуратури міста Донецька Василь Байрачний відмовив у порушенні кримінальної справи за ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній журналістській діяльності).

Нагадаємо, що одразу після інциденту 9 квітня у Калинінському суді міста Донецька Володимир Бойко звернувся із зазначеною вище заявою до міської прокуратури.

Як йдеться у постанові слідчого, "заяви до від 9 квітня 2004 року про фіксацію судового процесу від Володимира Бойка не надходило. Підстав вважати його журналістом під час виконання своїх професійних обов"язків під час судового засідання немає".

Василь Байрачний стверджує, що співробітники міліції діяли в рамках наданих їм прав і повноважень та не перевищували їх. "Володимира Бойка не били", зазначив у своїй постанові слідчий. Навпаки, вважає він, саме Володимир Бойко діяв протиправно, коли вчиняв спротив охоронцям Калінінського суду міста Донецька.

За постановою слідчого, матеріали перевірки направлені голові Калінінського районного суду м. Донецька для вирішення питання про притягнення Бойка до адміністративної відповідальності за неповагу до суду на підставі ст. 185-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення".


Читайте також:

В Донецьку правоохоронці побили журналіста Бойка в залі суду

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування