Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПИТАННЯ ПРО ЗУСТРІЧ КУЧМИ І БУША В СТАМБУЛІ ПРАКТИЧНО ВИРІШЕНО

Середа, 19 травня 2004, 17:06
Про можливу зустрічі між президентами США та України під час саміту НАТО у Стамбулі буде повідомлено Кондоліззою Райс, радником президента США з питань національної безпеки у кінці червня, за три-чотири дні до візиту Буша в Туреччину.

Про це "Українську правду" офіційно повідомили в Центрі зв’язків з пресою Ради національної безпеки США.

До офіційного оприлюднення розкладу президента США в кінці червня інформація про можливі зустрічі Буша у Стамбулі не розголошується.

З неофіційних джерел стало відомо, що питання про зустріч Джорджа Буша-молодшого і Леоніда Кучми практично вирішено, не зважаючи на негативну реакцію серед деяких представників Державного департаменту США.

Активним прихильником такої зустрічі є керівництво Ради національної безпеки США, яке вважає збереження українських військ в Іраку пріоритетнішими за питання демократії в Україні.

Як відомо, Стівен Пайфер, другий заступник державного секретаря США в своєму інтерв’ю тижневику "Дзеркало тижня" повідомив, що рішення про зустріч президентів США та України буде прийнято у травні.

Водночас до цього часу не вирішено про рівень представництва України на самміті НАТО. На минулому самміті Альянсу в Празі в листопаді 2002 президент Кучма був підданий обструкції в зв'язку з підозрами в продажі "Кольчуг" Хусейну.

Українська правда, Вашингтон


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування