Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АДВОКАТИ ЛАЗАРЕНКА ПРОСЯТЬ ДОЗВОЛУ НА СВІДЧЕННЯ МЕЛЬНИЧЕНКА І ЄЛЬЯШЕКИЧА

Середа, 19 травня 2004, 18:27
Адвокати Павла Лазаренка на судовому процесі у Каліфорнії подали петицію дозволити надати свідчення Миколі Мельниченку та Олександру Єльяшкевичу.

Про це повідомляє радіо "Голос Америки".

Як повідомляє радіостанція, у випадку незадоволення цього прохання адвокати просять суддю "скасувати позов проти Лазаренка". Водночас у повідомленні не пояснюється, про яку процедуру ідеться.

"Голос Америки" повідомляє, що захист Лазаренка 16 травня представив суду "аргументи і сегменти аудіо-записів".

Сторона захисту твердить, що Мельниченко і Єльяшкевич покажуть, що президент Леонiд Кучма контролює порушення позовів проти політичних інакодумців в Україні з метою збереження політичної влади.

У розпорядженні захисту - як сказано у петиції адвоката Горовітца - перебувають записи, які показують, що Кучма добивався позовів проти Миколи Агафонова, Миколи Сівуцького і Бориса Фельдмана, знаючи, що обвинувачення неправдиві.

Захист, підкреслено далі, також має записи, які прямо свідчать, що Кучма казав, що обвинувачення проти цих трьох осіб є засобом упекти Лазаренка.

Записи, пiдкреслено в петицiї, також показують, що Генпрокуратура України не є безсторонньою у цьому процесі, а натомість вступила у кримінальну змову з президентом Кучмою з метою фабрикації доказів.

А це означає, що американський суд став жертвою так званого "відмивання свідчень", себто зазіхання на конституційну вимогу справедливого судового процесу, за якого іноземна держава вибірково надає документи та залякує свідків з метою впливу на результат суду у США.

Виходячи з цих міркувань, захист просить суд скасувати обвинувачення проти Лазаренка, сказано у петиції, яку "Голос Америки" отримав від адвоката Горовітца.

Читайте також:

ЛАЗАРЕНКО СПОДІВАЄТЬСЯ, ЩО ВЖЕ ЦЬОГО РОКУ ПОВЕРНЕТЬСЯ В УКРАЇНУ

З Лазаренка знято половину обвинувачень, в тому числі щодо Тимошенко. Тепер йому загрожує менше 5 років в`язниці

Справа "США проти Лазаренка". Вся хронологія подій


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування