Агітатора за відставку Різака арештували. Активісту, що роздавав листівки, погрожувала СБУ

Четвер, 20 травня 2004, 00:00
В Ужгороді заарештували активіста громадської акції "ПОРА" Андрія Фленька під час пікетування міської ради з вимогою відставки голови облдержадміністрації Івана Різака.

Як повідомили "Українській правді" активісти акції, Фленько, подавши попередню заявку до Ужгородської міської ради, організував пікетування Закарпатської облдержадміністрації з вимогою виконання Постанови Верховної Ради по Мукачевому від 12 травня. Зокрема – відставки Закарпатського губернатора Різака, начальника УМВС Закарпаття Варцаби та його заступника Русина.

"Арешт був здійснений без жодних пояснень групою міліціонерів та людей у цивільному, котрі не представились і не пред’явили ніяких документів", - зазначає Гаряча лінія Центру "Свобода вибору".

Під час арешту "міліціонери застосували силу до Фленька, зокрема, протягнувши його по бруківці". Окрім того правоохоронці "зруйнували наметове містечко із чотирьох наметів і намагалися розігнати інших пікетувальників".

Керував діями міліціонерів заступник голови Ужгородського УМВС, підполковник Лупак Іван Михайлович, говориться в повідомленні.

Активісти "ПОРА" зафіксували всі ці події на відеокамеру.

За їх словами, Андрія Фленька посадили у міліцейську машину і доправили до міськвідділу УМВС. Перед приміщенням міського відділу міліції активісти ПОРА розгорнули пікет протесту проти дій місцевої міліції.

***

Активісти також нагадують, що минулої п'ятниці рішенням суду було заборонено пікетування облдержадміністрації іншого активіста ПОРА Віктора Щадея.

А тим часом агітатору акції "Студентська агітаційна мережа" Володимиру Великороді, що роздавав листівки Коаліції молоді "Наша Україна" біля Національної академії СБУ, погрожували працівники Служби безпеки України.

Про це повідомляє сайт Молодіжного націоналістичного конгресу.

Як розповів Великороді, якій є студентом Національного авіаційного університету, вони з другом почали роздавати листівки о 7.45 за 100-200 метрів до Академії.

"Відразу ж з академії вибігли двоє: капітан у формі СБУ та ще один у цивільному. Відмовившись представитись, вони у брутальній формі, хапаючи за руки, почали погрожувати викликом міліції", - розповів агітатор.

За його словами, до нього звернулися зі словами: "Ану, бегом отсюда, чтоб мы тебя здесь не видели. Иначе заберём в милицию, там будем разбираться!".

Після того працівник СБУ вирвав листівки з рук агітатора та переписав дані зі студентського квитка. На питання "Навіщо вам це треба?", він відповів: "Если еще раз увидим, позвoним и тебя отчислят", - повідомив Великороді.

"Це один з багатьох випадків по Києву протидії адміністрації навчальних закладів розповсюдженню агітматеріалів, хоча право на це гарантовано Конституцією", - зазначається на сайті організації.

Читайте також:

Боротьба за демократію в Мукачевому як об’єкт провокації

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування