Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховна Рада позбавила мандата члена СДПУ(о)

Четвер, 20 травня 2004, 11:05
Верховна Рада підтримала постанову про складення депутатських повноважень народним депутатом від СДПУ(о) Миколою Злочевським.

За відповідну постанову проголосували 226 народних депутатів. Окрім 4 опозиційних фракцій та групи Центр, за проголосували 3 депутати Аграрної фракції, 1- Трудової України, 1- СДПУ(О), 2 – Демініціатив і Народовладдя.

Перед цим депутати не підтримали цю постанову, віддавши за неї лише 117 голосів. Постанову не голосували депутати фракцій більшості.

Питання про складання повноважень розглядали у зв'язку з поданням заяви депутатом Злочевським, який наразі також працює головою Держкомітету з природних ресурсів. Заява була у середу розглянута й підтримана комітетом.

Під час розгляду питання депутат Кармазін пропонував розглянути питання щодо всіх сумісників. На що голова регламентного комітету нагадав, що такий сумісник є й у "Нашій Україні".

Матвєєв також заявив, що ще місяць тому спікер Литвин подав до апеляційного суду Києва звернення для роз'яснення ситуації з депутатами-сумісниками Миколою Злочевським (фракція (СДПУ(о)), Андрієм Клюєвим (фракція "Регіони України"), Анатолієм Толстоуховим (фракція НДП), Василем Онопенком (фракція Блоку Юлії Тимошенко), Володимиром Мойсиком (блок "Наша Україна").

При цьому Матвєєв додав, що Толстоухов також написав відповідну заяву про складення депутатських повноважень.

В то й же час депутат-комуніст нагадав Матвєєву, що в парламенті є ще один депутат-сумісник, який "за два роки може разів зо два був у парламенті і напевно не знає де двері до зали засідань, тоді як його картка постійно голосує".

Мова йшла про депутата Енвера Цкітішвілі, який входить до групи "Народний вибір" і поєднує, за словами депутата, депутатські обов'язки з керівництвом Дніпровським металургійним комбінатом (хоча на сайті Верховної Ради вказано, що він очолює ВАТ "Алчевський металургійний комбінат").

Голова регламентного комітету зізнався, що дійсно він забув назвати цього сумісника, зазначивши, що комітет ще в січні провів із ним роботу. За його словами, Цкітішвілі дав слово, що складе повноваження при передачі ВАТ Фондом Держмайна державної частки "Дніпровського металургійного комбінату".

Матвєєв зазначив, ФДМУ ще в лютому вирішив питання про продаж державної частки комбінату, депутата після того викликали на засідання, однак він не прибув, пояснивши, що перебуває на лікуванні.

Голова регламентного комітету заявив, що питання по Цкітішвілі комітет розгляне на наступному засіданні.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...