Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Задорожній підтверджує, що більшість існує. Хоча залишається проблема групи "Центр"

Четвер, 20 травня 2004, 13:14
У парламентську більшість на сьогоднішній день входить 236 народних депутатів, повідомив постійний представник президента України в парламенті Олександр Задорожній.

В інтерв'ю журналістам у четвер у Києві він відзначив, що координатор парламентської більшості Степан Гавриш не одержував заяв про вихід з більшості депутатів, нагадавши, що членство в більшості є особистим.

Задорожній нагадав, що призупинив членство в більшості Володимир Сивкович, троє членів більшості були позбавлені депутатських повноважень - Іван Четвериков (у зв'язку зі смертю), Сергій Ківалов (у зв'язку з призначенням главою ЦВК), Микола Злочевський (у зв'язку з призначенням головою Державного комітету природних ресурсів України).

За словами Задорожнього, відомо про наявність ще однієї заяви про вихід з парламентської більшості, однак він не уточнив прізвище депутата, який написав заяву.

Постпред також підкреслив, що існує поняття юридичного і фактичного існування більшості, відзначивши також, що питанням залишається проблема голосування і позиціонування депутатської групи "Центр".

Задорожній нагадав, що деякі депутати, які входять у цю групу, заявляли про намір вийти з більшості, однак спільної заяви група так і не зробила.

Крім того, відзначив він, необхідно визначити позиціонування більшості щодо висування кандидата на президентські вибори, а також щодо проведення політичної реформи. У той же час, за його словами, про організацію загальних зборів народних депутатів більшості мова поки не йде.

Задорожній також висловив думку, що на позиціонування народних депутатів, що входять до складу конституційної комісії, при прийнятті рішень про подальшу долю політичної реформи впливає відсутність політичної волі.

За його словами, уже на третьому засіданні конституційної комісії не ухвалюється жодних рішень. "Починати цей процес (проведення політичної реформи) знову, не маючи гарантій, що голосування пройде без проблем, ми не будемо", - підкреслив Задорожній.

Постпред також нагадав, що до кінця нинішньої сесії парламенту залишилося чотири пленарні тижні, не виключивши, що за цей час депутатам удасться ухвалити рішення по якомусь із законопроектів по політичній реформі. На думку Задорожнього, парламент повинен попередньо схвалити той законопроект, що буде мати всі шанси бути прийнятим у цілому.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Литвин стверджує, що в Верховній Раді більшості не існує

ДЕПУТАТИ "ЦЕНТРУ" ВИРІШИЛИ ВИЙТИ З БІЛЬШОСТІ?

ЩОБ ВРЯТУВАТИ БІЛЬШІСТЬ ВІД СМЕРТІ, ЇЇ ПРОСТО ПЕРЕЙМЕНУЮТЬ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування