Фракція Гапочки стане базою партії Миримського?

Четвер, 20 травня 2004, 13:31
У п'ятницю, як очікується, у парламенті буде офіційно оголошено про створення депутатської групи "Союз", у котру увійдуть усі члени групи "Народний вибір", повідомив лідер "Народного вибору" Микола Гапочка в інтерв'ю журналістам у четвер.

За його словами, рішення про створення групи було прийнято в четвер і в цей же день подані офіційні документи в секретаріат парламенту.

Гапочка відзначив, що в групу "Союз" крім членів "Народного вибору" увійде ще ряд депутатів, однак не уточнив з яких груп або фракцій, чи позафракційні.

Відповідаючи на уточнююче питання, які саме депутати стануть членами групи "Союз", Гапочка сказав, що мова йде про депутатів, які поділяють позицію депутатської групи.

Він повідомив, що група створюється "для перспективи" створення на її основі партії. Таке рішення обумовлене затвердженим парламентом законом про проведення виборів народних депутатів на пропорційній основі.

Назва групи не ототожнюється з будь-якою політичною силою, що діє в Україні, підкреслив Гапочка, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, наприкінці квітня чисельність групи "Народний вибір" скоротилася до 13 депутатів. Щоб врятувати її від розпуску, з групи "Народовладдя" у "Народний вибір" перейшли депутати Лев Миримський і Василь Хмельницький.

Перейменування "Народного вибору" у "Союз" може бути пов'язане з тим, що Миримський очолює партію з такою назвою.

Хмельницький і Миримський врятували Гапочку

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування